Bursa’nın Uluabat Gölü’nde yıllardır istilacı tür olarak bilinen İsrail sazanı, bölge balıkçılarına ek gelir sağlıyor. Gölde avlanan balıklar, Suriye ve Irak’a ihraç edilirken, gölde turna ve diğer tatlı su balıklarının azalmasıyla İsrail sazanı, balıkçılar için adeta kurtuluş oldu.

Gölyazı Mahallesi Muhtarı Mustafa Cihanoğlu, “İsrail sazanı ilk geldiğinde gölü yok edecek dediler, bitirecek dediler. Ancak Uluabat Gölü’nde 20-30 yıldır var ve bizim açımızdan bir sıkıntı oluşturmadı. Balıkçılarımız ağırlıklı olarak bu balıkla geçimini sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Aw653637 03 69A6A86B84026-2

Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Topsezer de, avcılığın sürdüğünü belirterek, “15 Mart’ta sazan avı yasağı başlayacak. Şu anda turna yasak; 1 Nisan’da turna avı başlayacak. Balıkçılar, yakaladıkları sazanları soğuk hava deposuna teslim ediyor. Oradan balıklar işlenip ihraç ediliyor. Bu, balıkçılarımız için önemli bir gelir kaynağı” dedi.

Bursa’da benzin krizi mi? 1000 TL üstü yakıt verilmiyor iddiası
Bursa’da benzin krizi mi? 1000 TL üstü yakıt verilmiyor iddiası
İçeriği Görüntüle

Uluabat Gölü’nde İsrail sazanının hızlı çoğalması ve yayılması, başlangıçta endişe yaratmış olsa da yıllar içinde bölge ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.