İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın serveti gözler önüne serildi. MASAK raporuna göre Yalım adına 1 araç ve 31 taşınmaz tespit edilirken, şoförüne devrettiği şirketler dahil edildiğinde toplam 34 araç ve 114 taşınmaz bulundu.


Raporda en çarpıcı detaylardan biri ise milyonluk nakit işlemler oldu. Yalım’ın %90 ortağı olduğu Yalım Petrol şirketindeki hisselerini şoförü Cihan Aras’a devrettiği süreçte hesabından 24 milyon 625 bin TL nakit çekildiği ortaya çıktı. Benzer şekilde %95 ortağı olduğu Yalımlar Tekstil Gıda Petrol şirketinde hisselerini devrederken 9 milyon 500 bin TL’lik nakit hareketi kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: "Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert sözler: "Kimse bu Türkiye'ye diz çöktüremeyecek"
İçeriği Görüntüle


Tüm bu işlemler raporda “hisse devri ödemesi” olarak gösterilirken, soruşturma Yalım’ın servetini muvazaalı şekilde şoförüne devrettiği iddialarını güçlendirdi. Yetkililer, işlemlerin detaylarını incelemeye devam ediyor.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, otelde yasak ilişki skandalı sırasında gözaltına alındı!
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, otelde yasak ilişki skandalı sırasında gözaltına alındı!
İçeriği Görüntüle