Adalet Bakanı Akın Gürlek, temel gıda ürünlerinde fiyat manipülasyonu yaparak tüketiciyi mağdur ettiği tespit edilen şebekelere yönelik kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğünü açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda, piyasa işleyişini bozduğu gerekçesiyle 32 kişi gözaltına alınırken, ticari faaliyetlerin şeffaf bir şekilde devamı için idari tedbirler devreye sokuldu.
Operasyonun Detayları Netleşti
Yürütülen adli süreçte, serbest rekabet kurallarını ihlal ederek fiyatları manipüle ettiği ileri sürülen 13 şirketin ismi kesinleşti. İlgili kurumların koordineli çalışmasıyla, gıda tedarik zincirinin korunması ve faaliyetlerin hukuki zemine oturtulması amacıyla söz konusu firmalara "denetim kayyımı" görevlendirmesi yapıldı. Soruşturma kapsamında denetim altına alınan şirketler arasında Banvit, Erpiliç, Bakpiliç, Şenpiliç, Keskinoğlu, Gedik Piliç, Lezita, Orvital,Aypi, Aspiliç,Bupiliç , Akpiliç ve HasTavuk gibi sektörün öncü firmaları yer alıyor.
Hukuki Süreç ve Denetim
Bakan Gürlek, sürecin gıda güvenliği ve ekonomik istikrarı koruma amacı taşıdığını belirtti. Ticaret Bakanlığı, MASAK ve Rekabet Kurumu’nun katkılarıyla yürütülen bu denetimlerle, piyasada haksız kazanç sağlayan her türlü girişimin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde engelleneceği mesajı verildi. Operasyonların, vatandaşın uygun fiyatlı gıdaya erişimini teminat altına almayı hedeflediği vurgulandı.
#BURSA #BURSAHABER #BeyazEtOperasyonu #Banvit #Erpiliç #Bakpiliç #Şenpiliç #Keskinoğlu #GedikPiliç #HasTavuk#FahişFiyat #AdaletBakanlığı #AkınGürlek #GıdaDenetimi #EkonomiHaberleri #RekabetKurumu #TüketiciHakları #İstanbulSondakika



