İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yönetilen operasyon, sektördeki rekabet kurallarını ihlal ederek vatandaşın temel gıdaya erişimini zorlaştıran girişimleri hedef aldı. Operasyonel süreç Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının ortak koordinasyonuyla yürütülüyor. Soruşturma kapsamında tespit edilen 32 şüpheli hakkında yasal işlemler başlatılırken, şirketlerin faaliyetlerinin denetim altına alınması için kayyum ataması gerçekleştirildi.
Usulsüzlüklere Geçit Yok
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Akın Gürlek, temel gıda ürünlerinde güvenli ve adil bir piyasa ortamının korunmasının devletin öncelikli sorumluluğu olduğunu belirtti. Bakan Gürlek ekonomik hakları zedeleyen ve haksız kazanç odaklı piyasa manipülasyonlarına karşı tavizsiz bir tutum izleneceğinin altını çizdi. Soruşturma sürecinde görev alan emniyet, Rekabet Kurumu ve MASAK gibi birimlerin uyumlu çalışmasına vurgu yapan Gürlek operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
#BURSA #BURSAHABER #BeyazEtOperasyonu #FahişFiyat #AdaletBakanlığı #AkınGürlek #GıdaDenetimi #EkonomiHaberleri #RekabetKurumu #TüketiciHakları #İstanbulSondakika



