İzmir'in Menderes ilçesinde, belediye başkanvekilliğini belirlemek üzere gerçekleştirilen seçimler büyük bir çekişmeye ve gergin anlara sahne oldu. Dört turun ardından AK Parti'nin adayı Asuman Şen, Menderes Belediyesi'nin yeni başkanvekili oldu.
Süreç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında CHP'li Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in 7 Ağustos'ta tutuklanmasıyla başlamıştı. Bu gelişmenin ardından İçişleri Bakanlığı, Çiçek'i geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırmıştı.
Belediye meclisinde yapılan başkanvekilliği seçimlerinin dördüncü tur oylamasında AK Parti adayı Asuman Şen 15 oy alırken, rakibi Barış Gürsoy 12 oyda kaldı. Toplam 28 oyun kullanıldığı seçimde 1 oy geçersiz sayıldı.
Salonda Gerginlik ve Arbede Yaşandı
Seçim atmosferi zaman zaman oldukça gerildi. Oylamanın dördüncü turu öncesinde adaylar ve gruplar arasında tartışma çıktı. Salon içinde yaşanan gerginlik kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü ve arbede yaşandı. Öte yandan, seçimlerin ikinci turunun sayımı gerçekleştirilirken CHP Grubu'nun toplantı salonunu terk ettiği öğrenildi.
.




