Meclis Genel Kurulu, toprak koruma kanununda önemli değişiklikler öngören teklifi gündemine aldı. Tarım arazilerinin bölünmesini ve tarımsal niteliğini yitirmesini engellemek adına atılan adımla, tarımsal kooperatiflerin arazi edinimi Bakanlık iznine bağlandı. Böylece, verimli tarım topraklarının hobi bahçesi veya dinlenme alanı adı altında parçalanarak vasfını kaybetmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kaçak Yapılara Altyapı Engeli

Düzenlemenin en dikkat çekici maddelerinden biri, izinsiz yapılaşmaya karşı getirilen sert yaptırımlar oldu. Tarım arazileri üzerine ruhsatsız inşa edilen yapılara elektrik, su ve doğal gaz bağlanması artık kesinlikle yasaklanıyor. Bu kuralı ihlal eden ve kaçak yapılara abonelik hizmeti sunan kuruluşlara ise ciddi idari para cezaları kesilecek.

Alkol Reklamlarına ve Orman Tapularına Düzenleme

Arazi kanunuyla paralel olarak alkol düzenlemeleri de öne çıkıyor; üreticilerin etkinliklerde logo ve amblem kullanması ile dolaylı reklam yapması yasaklanıyor. Öte yandan, orman sınırları içerisinde kalan yaklaşık 80 bin tapulu mülk için de bir iyileştirme süreci başlatılıyor. Şartları sağlayan hak sahiplerine tapularının bedelsiz iadesinin önü açılırken, konuyla ilgili görüşmelere bir sonraki birleşimde devam edilecek.

Eski hakem Erman Toroğlu hakkında 3 yıla kadar hapis istemi!
Eski hakem Erman Toroğlu hakkında 3 yıla kadar hapis istemi!
İçeriği Görüntüle

#bursa #bursahaber #TBMM #TarımArazileri #HobiBahçesi #TarımVeOrmanBakanlığı #AraziKullanımı #KaçakYapılaşma #ToprakKorumaKanunu #BursaTarım