Osmangazi’nin manevi iklimi, belediyenin düzenlediği mahalle iftarlarıyla güçlenmeye devam ediyor. Son olarak Alacahırka Pazar Alanı’nda kurulan dev sofralarda mahalle sakinleriyle buluşan Belediye Başkanı Erkan Aydın, Ramazan’ın kardeşlik ve dayanışma ruhunu vatandaşlarla birlikte yaşadı. Başkan Aydın’a bu anlamlı akşamda belediye yönetimi ve meclis üyeleri de eşlik etti.

İftar (4)-1

Başkan Aydın’dan Vatandaşlara Yakın Markaj

İftar saati öncesinde masaları tek tek gezerek mahalleliyle selamlaşan Başkan Aydın, vatandaşların taleplerini dinledi ve samimi sohbetlere imza attı. Ramazan’ın sadece bir oruç ayı değil, aynı zamanda toplumsal bağları kuvvetlendiren bir "kardeşlik köprüsü" olduğunu ifade eden Aydın, Osmangazi’de bu ruhu diri tutmayı hedeflediklerini belirtti.

İftar (8)-2

"Hedefimiz 120 Bin Gönüle Dokunmak"

Dualar eşliğinde açılan oruçların ardından açıklamalarda bulunan Erkan Aydın, belediyenin Ramazan karnesini şu rakamlarla özetledi:

  • Günlük İftar: Her akşam yaklaşık 4.000 vatandaşla aynı ekmek paylaşılıyor.

  • Toplam Erişim: Ramazan ayı sonuna kadar toplamda 120.000 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

  • Sosyal Destek: Yaklaşık 20.000 ihtiyaç sahibine erzak yardımı ulaştırılarak mutfaklarına destek olunuyor.

İftar (1)-2

"Huzur ve Bereket Hepimizin Olsun"

Konuşmasını iyi dileklerle tamamlayan Başkan Aydın,

Osmangazi Belediyesi’nden Anadolu’nun kahramanlık türkülerine yolculuk
Osmangazi Belediyesi’nden Anadolu’nun kahramanlık türkülerine yolculuk
İçeriği Görüntüle

"Belediye olarak vatandaşımızla soframızı paylaşıyor, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Ramazan’ın huzuru tüm hanelerimize dolsun. Allah bizleri sağlıkla Kadir Gecesi’ne ve ardından bayrama ulaştırsın" dedi.