Bursa’da etkisini artıran şiddetli rüzgar, ulaşımı olumsuz etkiledi. Bursa Teleferik tarafından yapılan açıklamada, güvenlik gerekçesiyle hattın planlanan saatinde hizmete açılamadığı bildirildi.

İşletme yetkilileri, mevcut hava koşulları nedeniyle seferlerde gecikme yaşandığını belirterek, tahmini açılış saatinin 14.00 olarak öngörüldüğünü duyurdu. Rüzgar hızının belirlenen güvenli limitlerin altına düşmemesi halinde seferlerin başlatılamayacağı vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da resmi törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da resmi törenle karşılandı
İçeriği Görüntüle

Açılış saatinin hava koşullarına bağlı olarak değişebileceği ifade edilirken, vatandaşların ve ziyaretçilerin güncel duyuruları resmi iletişim kanallarından takip etmeleri istendi. Hava şartlarının normale dönmesiyle birlikte seferlerin kademeli olarak yeniden başlayacağı bildirildi.

Öte yandan teleferik hattını kullanarak Uludağ’a çıkmayı planlayan yerli ve yabancı turistlerin mağduriyet yaşamamaları adına alternatif plan yapmaları tavsiye edildi.