İznik’in verimli topraklarında yetişen ve erkenci olmasıyla bilinen karabodur kirazları, üreticiler tarafından özenle toplanarak pazara sunulmak üzere hazırlandı. Kalitesi ve aromasıyla dikkat çeken ürünler, bölgedeki üreticiler için hareketli günlerin başlangıcını simgeliyor.
Üreticiye Bereketli Başlangıç
Sezonun ilk mahsullerini değerlendiren bölge tüccarları, kirazların piyasaya girişiyle birlikte yoğun bir talep oluştuğunu belirtti. Bu yılın ilk kiraz alımlarının kilogram başına 110 ile 130 TL arasında değişen fiyatlarla yapıldığı kaydedilirken, üreticiler için bereketli bir sezon temennisinde bulunuldu.
İç ve Dış Pazar Beklentisi
Hasat çalışmalarının aralıksız devam ettiği İznik’te, karabodur kirazının sadece iç piyasada değil, önümüzdeki süreçte ihracat pazarında da önemli bir yer edinmesi öngörülüyor. Bölge çiftçisi, hava koşullarının da elverişli gitmesiyle birlikte ürün kalitesinin ve rekoltenin yüksek olduğu başarılı bir sezon geçirmeyi hedefliyor.
#bursa #bursahaber #İznik #Bursa #KarabodurKirazı #KirazHasadı #Tarım #HasatZamanı #BursaTarım #Mevsiminİlki #YerliÜretim


