Osmangazi Gösteri Merkezi’nde, Ramazan ayının manevi ikliminde kurulan iftar sofrasına; Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Osmangazi İlçe Başkanı Raşit Gürbüz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri, Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, çok sayıda şehit yakını ile gazi katılım gösterdi.

İftar (12)

“Minnet borcumuz sonsuzdur”

İftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Başkan Erkan Aydın, bu toprakların bugünlere şehitlerin ve gazilerin eşsiz fedakarlıkları sayesinde ulaştığının altını çizdi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bugün burada bu iftarı yapabiliyorsak, özgür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak, ezanlarımız minarelerimizden okunuyor, bayrağımız dalgalanıyorsa; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesindedir. Sizlere olan minnetimiz kelimelerle anlatılamaz. Hemen yanı başımıza ve sınırlarımızın ötesine baktığımızda sizlerin bu vatan için ne denli büyük bir bedel ödediği çok daha iyi anlaşılmaktadır. Bugün dünyanın birçok yerinde, kadın-çocuk demeden insanların yerlerinden, yurtlarından edildiğine, büyük acıların yaşandığına tanıklık ediyoruz. Eğer biz bugün bu durumda değilsek, bunu büyük önderimizin liderliğine, gözünü kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımıza borçluyuz. Sizlere olan minnet borcumuz sonsuzdur. Hepinizden Allah razı olsun. Buraya gelerek iftarımıza şeref verdiniz, bizleri onurlandırdınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, Allah kabul etsin diyorum.”

Bursa Emniyet Teşkilatı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Nevin Fırtına da, “Bu güzel iftar akşamında, böylesine manevi bir atmosferde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve sevincini paylaşıyoruz. Bu anlamlı ortamın oluşmasına katkı sunan Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Erkan Aydın’a, başkan yardımcılarına ve emeği geçen herkese; tüm şehit ailelerimiz ve gazilerimiz adına düzenlenen bu iftar programı için teşekkür ediyoruz. Hayırlı iftarlar, hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu.


“Manevi havayı doyasıya yaşadık”

Ramazan ayının gönülleri zenginleştirdiğini söyleyen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Haşim Sivri, “Ramazan ayı bizlere birlik ve beraberliği, bir arada olmayı, paylaşmayı, birbirimize saygı duymayı ve ihtiyaç sahibinin halinden anlamayı hatırlatan; insan olmanın ve bu milletin en güzel hasletlerini ortaya çıkaran müstesna bir zaman dilimidir. Bu manevi havayı doyasıya yaşadığımız bu özel günlerde bizleri aynı sofrada buluşturan Osmangazi Belediye Başkanımıza, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necmettin Erbakan'ı andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necmettin Erbakan'ı andı
İçeriği Görüntüle

“Bu sofra herkese nasip olmaz”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şube Başkanı Adem Erdem ise, “Gaziliği ve şehitlik mertebesini günden güne solmayan bir anlayışla yaşatan bir yönetim var. Bu anlayışın başında, Osmanlı Devleti’ni kuran kahraman Osman Gazi’nin adını taşıyan Osmangazi Belediye Belediye Başkanı Sayın Erkan Aydın ve ekibi bulunuyor. Bu sofra herkese nasip olmaz. İyi ki varsınız Sayın Başkanım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda, Başkan Erkan Aydın’a yönetimim adına saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların tamamlanmasıyla dernek başkanları, günün anısına Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür plaketi takdim etti. Dualarla açılan oruçların ardından Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhu aynı sofrada hissedilirken, katılımcılar böylesine anlamlı bir organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Program, sıcak sohbetler ve hatıra fotoğraf çekimleri eşliğinde sona erdi.