Bursa, doğanın eşsiz güzelliklerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Uluabat Gölü ve Kirmasti Çayı’nın bereketli havzasında yer alan Mustafakemalpaşa ilçesindeki Karaoğlan Mahallesi, bu yıl leyleklerin adeta "gözdesi" haline geldi. Avrupa Leylek Köyleri Birliği üyesi olan Eskikaraağaç’tan beslenme alanlarının daralması nedeniyle göç eden leylekler, yeni yuvalarını Karaoğlan'a kurdu.

"Her İki Haneye Bir Leylek Düşüyor" Leylek nüfusunun hızla arttığı mahallede, yuva sayısı bu yıl 37’ye ulaştı. Karaoğlan Köyü Muhtarı Ergün Kısa, köylerinin leylekler için bir cennete dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Başınızı çevirdiğiniz her yerde bir yuva görürsünüz. Burayı çok sevdiler çünkü beslenme alanımız çok geniş. Uluabat Gölü ve Kirmasti Çayı sayesinde kolayca yiyecek bulabiliyorlar. Neredeyse her iki haneye bir leylek düşüyor."

Kültürümüzde "Hacı Baba" Türk kültüründe "Hacı Baba" olarak adlandırılan ve kutsal topraklardan göç ettiklerine inanılan bu zarif kuşlar, sadece bereketin değil, bolluğun da simgesi olarak görülüyor. Çatıdan bacaya, direkten ağaç tepelerine kadar yüksek yerleri mesken tutan leylekler, mart sonunda gelip eylül ayına kadar doğamızı şenlendiriyor.

Doğa Turizmi İçin Büyük Potansiyel Bursa TV olarak bölgedeki bu doğal dönüşümü yakından takip ediyoruz. 400 haneli mahallede 37 yuva ve her yuvada 3-4 yavru olması, göç zamanı bölgenin adeta kanat sesleriyle dolmasına neden oluyor. Bu zenginlik, sadece bir doğa olayı değil, aynı zamanda Bursa’nın eko-turizmi için de eşsiz bir fırsat sunuyor.

İnegöl il oluyor ?
İnegöl il oluyor ?
İçeriği Görüntüle

Karaoğlan Mahallesi’ndeki bu görsel şöleni ve leyleklerin yaşam alanlarındaki hareketliliği ekranlarınıza taşımaya devam edeceğiz. Doğa severler için kaçırılmayacak bu manzarayı yakından görmeye ne dersiniz?

#Bursa #BursaTV #Mustafakemalpaşa #Karaoğlan #Leylek #DoğaHaberleri