Tunceli’de 2020 yılında kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasının 6 yıl sonra yeniden açılmasıyla birlikte soruşturma derinleşiyor. Dosya kapsamında bugün çok önemli bir gelişme yaşandı.

Mevcut Yalova Emniyet Müdürü "Tanık" Sıfatıyla İfade Veriyor

Olayın yaşandığı tarihte Tunceli İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve şu an bu görevini Yalova’da sürdüren Yılmaz Delen, bilgisine başvurulmak üzere Erzurum’a çağrıldı. Delen'in soruşturma makamları tarafından "tanık" sıfatıyla ifadesinin alınmasına başlandığı bildirildi.

Soruşturmanın Geçmişi: 12 Tutuklama

Yeniden açılan dosya kapsamında daha önce aralarında dönemin mülki ve idari amirlerinin de bulunduğu toplam 12 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan isimler arasında;

Yıllardır gizemini koruyan kayıp davasında, emniyet birimlerinin en üst düzeyindeki isimlerin ifadeleriyle yeni bir hukuki sürecin başladığı belirtiliyor.