Bursa’nın Gemlik ilçesinde hasar tespiti yapılan 6 katlı, 6 daireli Kaya Apartmanı için tahliye kararı verildi. Belediye ekiplerinin gerçekleştirdiği teknik incelemeler sonrası binanın risk oluşturduğu değerlendirilerek sakinlerin kontrollü şekilde binadan çıkarılması sağlandı.
İncelemeleri yerinde takip eden Şükrü Deviren ile belediye başkan yardımcıları Emrecan Uzunkaya ve Durmuş Uslu, ekiplerden bilgi aldı. Afet İşleri Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin teknik raporu doğrultusunda yapının can güvenliği açısından tehdit oluşturabileceği belirtildi.
Tahliye sürecinin ardından bina çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Olası bir riskin önüne geçmek amacıyla apartmanın bulunduğu sokak araç ve yaya trafiğine kapatılırken, polis ve zabıta ekipleri bölgede güvenlik şeridi oluşturdu.
Öte yandan tahliye edilen bina ve çevresindeki çalışmalar dron ile havadan görüntülendi. Belediye yetkilileri bölgede detaylı incelemelerin sürdüğünü açıkladı.
Gemlik Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise daha önce 57 binada test gerçekleştirildiği, ancak söz konusu apartmanda henüz test yapılmadığı belirtilerek, son incelemeler doğrultusunda tahliye ve yıkım kararı alındığı ifade edildi.





