Bursa’nın simge yapılarından biri olan Ulu Cami’de Ramazan hazırlıkları kapsamında mahya asım çalışmalarına başlandı. İki minare arasına yerleştirilen ve 70 metrelik mesafeye kurulan mahyada “Kul hakkından sakın” ifadesi yer alacak.

İznik Gölü’nde tehlike çanları: “İki yıl sonra çiftçi su bulamayabilir”
İznik Gölü’nde tehlike çanları: “İki yıl sonra çiftçi su bulamayabilir”
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip mahya geleneği, Osmanlı döneminde ilk kez Sultanahmet Camii’nde uygulanmıştı. Bu köklü gelenek, günümüzde de yaşatılmaya devam ediyor.

Mahya çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülürken, Osmanlı’nın son mahyacısı Hacı Ali Ceyhan’ın çırağı Kahraman Yıldız’ın öncülüğündeki ekip tarafından gerçekleştiriliyor.

Ramazan ayının başlangıcından bir gün önce akşam ezanıyla birlikte yakılacak mahya, ilk 15 gün boyunca cami siluetini süsleyecek. Ayın ikinci yarısında ise farklı bir mesajın yer alacağı yeni bir mahya asılacak.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen “Ramazan, cami ve hayat” teması doğrultusunda hazırlanan mahyalar, İstanbul ve Edirne’deki selatin camileriyle birlikte Bursa’da da vatandaşlarla buluşacak.