Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik iddialarına yönelik çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin kendilerini kooperatif yöneticisi olarak tanıttıkları ve TOKİ'ye ait bir araziyi kendilerine miras kalmış gibi gösterdikleri belirlendi.
Hazırlanan sahte belgeler üzerinden taşınmazın farklı kişilere satıldığı tespit edilirken, ilk belirlemelerde 20 kişinin bu yöntemle ödeme yaptığı ortaya çıkarıldı. Mali incelemelerin genişletilmesiyle aynı ada ve parsel bilgilerini kullanarak ödeme yapan yaklaşık 80 kişinin daha bulunduğu belirlendi.

95 milyon liralık para hareketi
Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) temin edilen hesap hareketlerinin incelenmesiyle, şüphelilerin yaklaşık 95 milyon 500 bin liralık haksız maddi menfaat sağladığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında aynı taşınmazın sahte belgeler kullanılarak çok sayıda kişiye satılmış olabileceği değerlendirildi.
Elde edilen paraların izini kaybettirmek ve para hareketlerinin takibini zorlaştırmak amacıyla kripto para uygulamalarına aktarıldığı da belirlendi.

Bursa'da da eş zamanlı operasyon
Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Bursa'nın da aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Çalışmalarda toplam 15 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda satış belgeleri, ödeme dekontları ve sahte evraklar ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 15 şüpheliden 7'si Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.
Soruşturmanın, sahte belgeler üzerinden gerçekleştirildiği değerlendirilen diğer satış ve para transferlerinin ortaya çıkarılması amacıyla sürdüğü bildirildi.
#bursa #bursahaber

