Bursa Büyükşehir Belediyesi, kamu personeli olmak isteyen adaylara sınav öncesinde kendilerini değerlendirme fırsatı sundu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim Deneme Sınavı’na yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.
Adaylar gerçek sınav öncesi kendilerini test etti
Gençlik merkezlerinde düzenlenen ücretsiz sınavda adaylar, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarından toplam 120 soruyu yanıtladı. Uygulama sayesinde katılımcılar hem mevcut seviyelerini görme hem de eksik oldukları konuları belirleme imkanı buldu.

Daha önce KPSS Lisans adayları için de deneme sınavı düzenleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmayla Ön Lisans ve Ortaöğretim adaylarının da sınav atmosferini deneyimlemesini sağladı.
Şahin Biba gençlerle bir araya geldi
Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Görükle Gençlik Merkezi’nde sınava katılan adaylarla bir araya gelerek başarı dileklerini iletti. Biba, deneme sınavlarının yalnızca bilgi seviyesini ölçmekle kalmadığını, adaylara sınav sürecinde zaman yönetimi konusunda da deneyim kazandırdığını belirtti.
Adaylar ise kendilerine ücretsiz deneme sınavı imkanı sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

KPSS tarihleri belli
ÖSYM takvimine göre KPSS Ön Lisans sınavı 4 Ekim 2026, KPSS Ortaöğretim sınavı ise 25 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Deneme sınavına katılan adaylar, kalan süreçte eksiklerini tamamlayarak gerçek sınava hazırlanacak.
#Bursa #BursaBüyükşehirBelediyesi #KPSS #KPSS2026 #KPSSÖnLisans #KPSSOrtaöğretim #ŞahinBiba #MemurAdayları



