Bursa’da 7 Ekim 2026 Çarşamba günü uygulanacak planlı elektrik kesintilerinin programı belli oldu. UEDAŞ tarafından açıklanan çalışma takvimine göre Gemlik’ten Yıldırım’a kadar 13 ilçede farklı mahalle ve yerleşimlerde elektrik kesintisi yaşanacak.

Sabah saat 09.00’da başlayacak çalışmaların süreleri bölgelere göre değişiklik gösterecek. Bazı noktalarda kesintiler birkaç saatle sınırlı kalırken, kimi bölgelerde elektriklerin yeniden verilmesi 8 saati bulacak.

13 ilçede elektrik kesintisi uygulanacak

UEDAŞ’ın günlük programında Gemlik, Gürsu, İnegöl, İznik, Karacabey, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Nilüfer, Orhangazi, Osmangazi, Yenişehir ve Yıldırım bulunuyor. Çalışmaların başlangıç ve bitiş saatleri mahallelerin bulunduğu bölgelere göre farklılık gösteriyor.

Gemlik’te Eşref Dinçer’de sabah başlayacak çalışma öğle saatlerinde tamamlanırken, Kurşunlu ve Gençali’de kesintiler günün büyük bölümünde devam edecek. Narlı’daki çalışma ise 14.00-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Böylece ilçede bazı bölgelerde elektrik kesintisi 8 saate kadar ulaşacak.

Bursa’da ev sahiplerini ayağa kaldıran yıkım kararı! Vatandaşlar çatılara çıktı
Bursa’da ev sahiplerini ayağa kaldıran yıkım kararı! Vatandaşlar çatılara çıktı
İçeriği Görüntüle

Gürsu’da çalışmalar öğleden sonra yoğunlaşacak. Kurtuluş’ta 14.00-15.00 saatleri arasında elektrik kesintisi planlanırken, Yenidoğan’da art arda iki farklı çalışma yapılacak ve program 17.00 itibarıyla tamamlanacak. İnegöl’de ise Akıncılar, Çavuşköy, Halhalca ve çevresini kapsayan çalışma 09.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

İznik’te günün en geç kesintisi

İznik’te Tacir bölgesinde uygulanacak çalışma 12.15’te başlayacak ve 18.30’a kadar sürecek. Bu saat, UEDAŞ’ın 7 Ekim programında elektriklerin yeniden verilmesinin planlandığı en geç zaman olarak öne çıkıyor.

Karacabey’de sabah saatlerinde başlayan çalışmalar Drama, Gazi ve Sırabademler’de 11.00’e kadar devam ederken, Esentepe’deki kesinti 11.00-14.00 saatleri arasında uygulanacak. Kestel’de ise Aksu, Babasultan ve Çataltepe çevresindeki çalışma 09.00’da başlayacak, Kazancı, Şevketiye ve Ümitalan’daki ikinci çalışma ise 13.00-17.00 arasında yapılacak.

Mudanya’da Çağrışan bölgesinde 13.00-17.00 saatleri arasında planlı kesinti bulunurken, Mustafakemalpaşa’da çalışmalar günün önemli bölümüne yayılacak. Demirdere ve Tatkavaklı’da 09.00-17.00, Yenidere’de ise 09.30-17.30 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak. İlçedeki diğer çalışmalar Lalaşahin ile Orta ve Yenidere bölgelerinde gerçekleştirilecek.

Uedas Duyurdu Bursa Da Saatler Surecek Elektrik Kesintisi 1784265663 307 Large-1

Nilüfer ve Orhangazi’de saatler belli oldu

Nilüfer’de İrfaniye ve Ataevler’de sabah saatlerinde başlayan çalışmalar öğle saatlerinde sona erecek. Akçalar’daki planlı kesinti ise 17.00-18.00 arasında uygulanacak.

Orhangazi’de Hürriyet Mahallesi'nde elektriklerin 09.00’da kesilmesi ve çalışmanın 17.00’de tamamlanması planlanıyor. Böylece bölgedeki kesinti yaklaşık 8 saat sürecek.

Osmangazi ve Yıldırım’da gün boyu çalışma

Osmangazi’de farklı bölgelerde günün çeşitli saatlerine yayılan çalışmalar yapılacak. Demirtaş Cumhuriyet ve İsmetiye’de sabah başlayan kesintiler öğle saatlerinde sona ererken, Adalet ve Bağlarbaşı’nda elektriklerin 09.00-17.00 arasında kesik kalması bekleniyor. Çağlayan’da 11.00-17.00, Panayır’da ise 14.00-18.00 saatleri arasında çalışma yapılacak.

Yıldırım’da da sabah saatlerinde başlayacak kesintiler gün boyunca devam edecek. 75. Yıl, Bağlaraltı, Balaban ve Erikli çevresinde 09.00-13.00 arasında çalışma yapılırken, Değirmenlikızık ve Maltepe’de elektrik kesintisinin 09.00-16.30 arasında sürmesi planlanıyor. Millet, Hacıvat ve Şirinevler’deki çalışmalar ise günün farklı saatlerinde tamamlanacak.

Yenişehir’de Kurtuluş bölgesinde iki ayrı çalışma bulunuyor. Sabah saatlerinde başlayacak kesintilerin 15.00 itibarıyla sona ermesi bekleniyor.

Elektrik Kesintisi 1

Bursa’da elektrikler saat kaçta gelecek?

UEDAŞ’ın 7 Ekim programına göre Bursa genelindeki planlı elektrik kesintileri 09.00’da başlayacak. Çalışmaların bitiş saati ise bölgeye göre değişecek.

Günün en geç tamamlanması planlanan çalışma İznik Tacir’de olacak ve elektriklerin 18.30’da yeniden verilmesi bekleniyor. Osmangazi Panayır ile Nilüfer Akçalar’daki çalışmaların 18.00’de tamamlanması planlanırken, bazı bölgelerde kesintiler 8 saate kadar sürecek.

Bursa’nın 17 ilçesinden 13’ünü kapsayan programda Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli için planlı elektrik kesintisi bulunmuyor. Çalışmaların saha koşullarına bağlı olarak planlanan saatlerde değişiklik yaşanabileceği belirtilirken, vatandaşların güncel UEDAŞ duyurularını takip etmesi gerekiyor.

Bursa’da benzin ve motorin ne kadar? 7 Ekim 2026 akaryakıt fiyatları
Bursa’da benzin ve motorin ne kadar? 7 Ekim 2026 akaryakıt fiyatları
İçeriği Görüntüle

Bursa’da hava değişiyor! Sıcaklıklar 26 dereceye kadar çıkacak
Bursa’da hava değişiyor! Sıcaklıklar 26 dereceye kadar çıkacak
İçeriği Görüntüle

Bursa’da kitap şöleni için geri sayım başladı!
Bursa’da kitap şöleni için geri sayım başladı!
İçeriği Görüntüle

Bursa’da taksiye zam! Kısa mesafe ücreti 190 TL oldu
Bursa’da taksiye zam! Kısa mesafe ücreti 190 TL oldu
İçeriği Görüntüle

Bursa'da korkutan kaza! 12 yaşındaki bisikletli çocuğa otomobil çarptı
Bursa'da korkutan kaza! 12 yaşındaki bisikletli çocuğa otomobil çarptı
İçeriği Görüntüle

#bursa #bursahaber