Adalet Bakanı Akın Gürlek, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürlek, “Terörsüz Türkiye” hedefi kapsamında Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporunu TBMM Başkanlığı’na sunduğunu belirterek, nihai takdirin Meclisin yetkisinde olduğunu söyledi.


Bakan Gürlek, Adalet Bakanlığı olarak kanun yapım sürecine teknik destek için bir ekip kurduklarını ifade ederek, “Meclis ihtiyaç duyarsa teknik ekibimiz her zaman yanlarında olacak” dedi.


Bölücü terör örgütü PKK’nın tamamen silah bırakması ve kendini feshetmesinin nihai hedef olduğunu belirten Gürlek, şahsi cezasızlık algısı veya genel af gibi düzenlemelerin kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kaçak taşımacılık tepkisi
Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden kaçak taşımacılık tepkisi
İçeriği Görüntüle


Suça sürüklenen çocuklarla ilgili çalışmalara da değinen Gürlek, yaşları küçük çocukların suç örgütleri tarafından kullanıldığını tespit ettiklerini, Mecliste kurulan komisyonla birlikte bu konuda yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı. 12. Yargı Paketi kapsamında sosyal medya ve çocukların korunmasıyla ilgili çalışmaların da yer alacağını kaydetti.


Cumhurbaşkanına hakaret suçundan İstanbul’da yargılanan Alican Uludağ’a ilişkin soruya da yanıt veren Gürlek, “Suçun işlendiği yer Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre belirleniyor. İstanbul’da işlendiği için yargılama İstanbul’da yapılıyor. Süreç tamamen bağımsız yargının denetiminde” dedi.