Tasfiye sürecindeki fonlarda yeni gelişme: Ödemeler başlıyor
Tasfiye sürecindeki fonlarda yeni gelişme: Ödemeler başlıyor
İçeriği Görüntüle

Mustafa Sarıgül hakkında yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandığı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında ifade veren koruması Beşir Ömer Demir’in geçmiş yıllarda cinsel saldırıya maruz kaldığını iddia etmesinin ardından, dosyaya ilişkin yeni mağdurların da belirlendiği ileri sürüldü.

Gazeteci Burak Doğan’ın paylaştığı bilgilere göre, Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde lise öğrencisi olan ve cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen 4 kişi daha savcılık tarafından tespit edildi. Söz konusu iddialara ilişkin soruşturmanın ayrıntıları merak konusu oldu.

Koruması ifadesinde neler anlattı?

Beşir Ömer Demir, ifadesinde Mustafa Sarıgül ile gençlik kamplarında tanıştığını, daha sonra iletişimlerinin devam ettiğini ve Sarıgül’ün ekibinde çalışmaya başladığını belirtti. Demir, 2021 yılından itibaren cinsel amaçlı müdahalelere maruz kaldığını öne sürdü.

Yaşadıklarını uzun süre anlatamadığını ifade eden Demir, Sarıgül’ün siyasi konumu nedeniyle korktuğunu, ailesinin zarar görebileceği endişesi taşıdığını ve ekonomik sıkıntılar yaşadığını iddia etti. Demir, bu nedenlerle uzun süre şikâyetçi olmadığını beyan etti.

2024’teki görüntüler hakkında da konuştu

İfadesinde 2024 yılında kamuoyuna yansıyan görüntülere de değinen Demir, görüntülerin ardından Sarıgül’ün avukatları tarafından hazırlandığını öne sürdüğü bir belgeyi imzaladığını söyledi. Demir, belgede Sarıgül hakkında konuşması durumunda 100 bin avro cezai şart ödemesinin öngörüldüğünü iddia etti.

Demir ayrıca, yaşadıklarının ardından kendisine 150 bin dolar ödeme yapıldığını ileri sürerek bu ödemenin çocuğunun geleceği için yapıldığını belirtti. İfadede yer alan bu iddialara ilişkin bağımsız doğrulama bilgisi paylaşılmadı.

Olayların farklı adreslerde yaşandığını öne sürdü

Beşir Ömer Demir, ifadesinde İstanbul’daki Platin Konutları’nda bulunan ev ile Ankara’daki Angora evlerinde cinsel saldırıya maruz kaldığını iddia etti. Olayların konum bilgilerinin incelenmesi ve kamuoyuna yansıyan görüntülerin değerlendirilmesiyle yaşananların ortaya çıkarılabileceğini savundu.

Demir, görüntülerin kaydedilme süreciyle ilgili de bazı kişilerin adını vererek çeşitli iddialarda bulundu. Söz konusu kayıtların planlanarak çekildiğini ve daha sonra para karşılığında satılmaya çalışıldığını duyduğunu öne sürdü.

İfadesinde başka bir kişiden de söz etti

Demir, ifadesinin devamında kendisi dışında başka bir kişinin de benzer mağduriyet yaşamış olabileceğini duyduğunu belirtti. Ankara’da berberlik yaptığı öne sürülen bu kişiye ilişkin bilgisinin doğrudan kendi deneyimine değil, kendisine aktarılanlara dayandığını ifade etti.

Soruşturmaya ilişkin yeni iddialar gündeme gelirken, dosyada yer alan beyanların ve ileri sürülen suçlamaların yetkili makamlarca değerlendirilmesi bekleniyor. İddialar hakkında kesinleşmiş bir yargı kararı bulunduğuna ilişkin bilgi paylaşılmadı.