Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde şehit yakınları ve gazileri ağırlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatanın birlik ve bütünlüğü için canını feda eden kahramanların emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirtti. Türkiye'nin terör belasından kurtulması için yürütülen süreçte kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, "İnşallah sabır, sağduyu ve serinkanlılıkla hareket ederek Türkiye’yi bu sıkıntıdan ebediyen kurtaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletin Evi" olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde çok anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Vatanın bağımsızlığı ve güvenliği için mücadele eden aziz şehitlerin değerli yakınları ve muhterem gazilerle bir araya gelen Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden kabule ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Buluşmada, üzerinde özgürce ve huzur içinde yaşanan bu coğrafyanın şehitlerin ve gazilerin en kıymetli emaneti olduğunun altı çizildi.

"Devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik"

Şehit yakınlarının ve gazilerin devletin ve milletin baş tacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu anlayışla bugüne kadar atılan adımları hatırlattı. Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü korumak için can veren, kan veren aziz şehitlerimizin yakınları bizlere emanettir. Bu anlayışla şimdiye kadar şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize devletimizin tüm imkânlarını seferber ederek sahip çıktık. Bundan sonra da ne yapılması gerekiyorsa devletimizin imkânları çerçevesinde inşallah yapmaya devam edeceğiz."

"Terörsüz Türkiye" sürecinde kararlılık vurgusu

Ülkenin uzun yıllardır mücadelesini verdiği terör belasından tamamen kurtulması amacıyla yürütülen "Terörsüz Türkiye" sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bu hafta bu süreçte önemli bir adım attığını hatırlattı.

Türkiye'nin bugün ulaştığı bu kritik aşamanın tesadüf olmadığını vurgulayan Erdoğan, bu başarının arkasında yatan temel unsurları "Vatan evlatlarının kahramanca mücadelesi, şehit ve gazi ailelerinin gösterdiği eşsiz metanet devletin özellikle son yıllarda savunma sanayisinde elde ettiği yerli ve milli başarılardır" diyerek ifade etti.

Ebedi çözüm için "serinkanlılık" çağrısı yaptı

Açıklamasının sonunda toplumsal birlikteliğin ve metanetin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin kronikleşmiş bu sıkıntıdan tamamen arındırılacağını ifade etti. Erdoğan, "İnşallah sabır, sağduyu ve serinkanlılıkla hareket ederek Türkiye’yi bu sıkıntıdan ebediyen kurtaracağız" diyerek kararlılık mesajını yineledi.

Maaşlar artacak! Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar Meclis’ten geçti
Maaşlar artacak! Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar Meclis’ten geçti
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı yaz okulu buluşmasına rekor katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı yaz okulu buluşmasına rekor katılım
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timindeydi! FETÖ’cü Burkay Karatepe’den şoke eden itiraflar
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast timindeydi! FETÖ’cü Burkay Karatepe’den şoke eden itiraflar
İçeriği Görüntüle

Alihan Kuriş evindeki gizli bölmede yakalandı
Alihan Kuriş evindeki gizli bölmede yakalandı
İçeriği Görüntüle

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’daki 32 yıllık konuşması yeniden gündemde!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa’daki 32 yıllık konuşması yeniden gündemde!
İçeriği Görüntüle

#RecepTayyipErdoğan #CumhurbaşkanlığıKülliyesi #Şehitler #Gaziler #TerörsüzTürkiye #Vatan #Millet #Türkiye #Gündem