Türkiye’nin "Yaşayan Göl" unvanına sahip tek bölgesi olan Uluabat Gölü, kış ve bahar aylarında mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşen yağışlar nedeniyle ciddi bir yükselme kaydetmişti. Şubat ve mart aylarındaki yoğun yağışlar ve eriyen karların etkisiyle kıyı şeridini aşan sular, özellikle Gölyazı Mahallesi’ndeki ulaşım yollarını ve sokak aralarını kaplamıştı. "Küçük Venedik" olarak bilinen tarihi mahallede, suların evlerin merdivenlerine kadar ulaşması bölge sakinlerinde tedirginliğe yol açmıştı.
Turizmde Yeniden Canlanma
Haziran ayı itibarıyla bölgede hava sıcaklıklarının artması ve yağışların kesilmesi, Uluabat Gölü’ndeki su seviyesinin kademeli olarak düşmesini sağladı. Suların çekilmesiyle birlikte, aylardır ulaşıma kapalı olan yollar tekrar gün yüzüne çıktı. Mahalle halkı, tedbir amaçlı iç kısımlara taşıdıkları kayıklarını yeniden göl kıyısına indirerek tekne turlarına başladı.
Esnafın Sezon Beklentisi
Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Gölyazı yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi. Bölgedeki balık lokantaları ve esnaflar, suların çekilmesiyle ulaşımın kolaylaşmasından ve ziyaretçi sayısındaki artıştan oldukça umutlu. Önümüzdeki günlerde, sular altında kalan köprü altı alanlarının da tamamen kurumasıyla bölgedeki otopark sorununun çözüme kavuşması ve turizm hareketliliğinin zirveye çıkması bekleniyor.
#bursa #bursahaber #Gölyazı #UluabatGölü #Turizm #KüçükVenedik #BursaHaber #YaşayanGöl





