Bursa’nın tarihsel dokusunda derin bir yer tutan ve baharın gelişini müjdeleyen Erguvan Bayramı, asırlardır süregelen geleneğiyle Yıldırım’da yeniden hayat buluyor. Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’in damadı, gönül insanı Emir Sultan’ın dünyanın dört bir yanındaki sevenleriyle erguvanların açtığı mevsimde Bursa’da buluşmasıyla başlayan bu köklü miras, Yıldırım Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla geleceğe taşınıyor.
Kültür ve Maneviyatla Dolu Üç Gün
Bu yıl 8-9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kutlamalar, şehrin kalbi sayılan Emir Sultan Meydanı’nda başlayacak. Üç gün boyunca sürecek etkinlikler; sempozyumlardan edebi söyleşilere, ruhu dinlendiren tasavvuf musikisi dinletilerinden konserlere kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarla buluşacak. Şiirlerin okunacağı ve Mevlid programlarının düzenleneceği bu özel günlerde, paylaşma kültürünün bir simgesi olan geleneksel Eşrefi çorbası da meydanda vatandaşlara ikram edilecek.
Başkan Yılmaz’dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Erguvan Bayramı’nın Bursa’nın manevi kimliğinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu vurguladı. Erguvanın sadece bir çiçek değil; birlik, beraberlik ve kardeşliğin bir sembolü olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Erguvan, bu şehrin sadece taşla toprakla değil; duayla, irfanla ve çiçekle inşa edildiğinin en zarif göstergesidir. Emir Sultan Hazretleri ile özdeşleşen bu bayram, Yıldırım’ın kültürel hafızasını diri tutmaktadır. Geçmişimizden aldığımız bu manevi güçle, Bursa’nın en köklü geleneklerini yaşatarak geleceğe yürüyoruz. Baharın bereketini ve kardeşliğin huzurunu hep birlikte yaşamak için tüm hemşehrilerimizi bu büyük buluşmaya davet ediyorum.”
Yıldırım’ın tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkaran Erguvan Bayramı, dolu dolu içeriğiyle Bursa halkını bir kez daha aynı sofrada ve aynı manevi iklimde bir araya getirecek.
#bursa #bursahaber #Yıldırım Belediyesi #OktayYılmaz #Erguvan