Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, düşman işgalinden kurtuluşun 104. yıl dönümü nedeniyle büyük bir gurur ve coşku yaşandı. Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, protokol üyeleri ve vatandaşların Osmanlı Mehteri eşliğinde Tarihi Yenişehir Belediye Meydanı’na gerçekleştirdiği yürüyüşle devam etti.

Adsız Tasarım (47)-1

446 günlük esaretin ardından tarihi canlandırma

Tarihi Meydan'da gerçekleştirilen programda, Yenişehir’in 6 Eylül 1922’de hürriyetine kavuşması etkileyici bir mizansenle canlandırıldı. 446 gün süren işgalin ardından ay yıldızlı Türk bayrağının yeniden göndere çekildiği sahnelerde duygusal anlar yaşandı. Kurtarılan Tarihi Yenişehir Belediye Binası’nı teslim alan Belediye Başkanı Ercan Özel, binanın balkonuna çıkarak dönemin ruhuna ve 1920’lerin Türkçesine uygun hazırlanan etkileyici konuşmasıyla meydanı dolduran binlerce vatandaşa seslendi.

Adsız Tasarım (45)-3

"Yenişehir ser-fürû etmedi, boyun eğmedi"

Konuşmasında Yenişehir’in işgal günlerinde çektiği acılara ve Kuvâ-yı Millîye ruhuna dikkat çeken Başkan Ercan Özel, "Yenişehir ser-fürû etmedi, boyun eğmedi! Yekûn dört yüz kırk altı gün boyunca işgalin zehirli acısını yuttuk. Kahraman ordumuz düşmanı bu topraklardan söküp attı ve esaret zincirleri kırıldı" dedi. 104 yıl önce cephelerde verilen mücadelenin bugün üretim, tarım ve sanayi alanında sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Özel, evlatların kendi memleketlerinde istikbal kurabilecekleri bir Yenişehir inşa etmek için geceyi gündüze katacaklarını belirtti.

Adsız Tasarım (46)-1

Şehitliklerde dualarla anıldı

Program kapsamında Yenişehir’in dört bir yanındaki camilerden eş zamanlı olarak sela sesleri yükselirken, Osmanlı Mehteri’nin verdiği konser meydandaki coşkuyu zirveye taşıdı. Etkinliklerin ardından protokol üyeleri Selimiye ve Kıblepınar şehitliklerini ziyaret ederek aziz şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Yenişehir'in genç yetenekleri festivalde sahne aldı
Yenişehir'in genç yetenekleri festivalde sahne aldı
İçeriği Görüntüle

Yenişehir'de Cengiz Kurtoğlu rüzgarı esti
Yenişehir'de Cengiz Kurtoğlu rüzgarı esti
İçeriği Görüntüle

Filenin Sultanları Bursa'da dev ekranlarda izlenecek
Filenin Sultanları Bursa'da dev ekranlarda izlenecek
İçeriği Görüntüle

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Empati Parkuru! Vatandaşlar engelleri deneyimledi
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Empati Parkuru! Vatandaşlar engelleri deneyimledi
İçeriği Görüntüle

Bursa Çevre Otoyolu’nda özelleştirme kararı! Çağlayan-Yenişehir hattı devrediliyor
Bursa Çevre Otoyolu’nda özelleştirme kararı! Çağlayan-Yenişehir hattı devrediliyor
İçeriği Görüntüle

#Yenişehir #Bursa #6Eylül #KurtuluşGünü #ErcanÖzel #OsmanlıMehteri #KuvayıMillİye #Tarih #SonDakika #Haber