Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararlarıyla kamu kurumlarında bazı önemli görev değişiklikleri yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarda Sayıştay Savcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki çeşitli kadrolara ilişkin yeni görevlendirmeler yer aldı.
Kamu kurumlarında görev değişikliği
Yayımlanan kararlarla birlikte farklı kurumlarda görev yapacak yeni isimler belirlenirken, bazı görevlerde de değişikliğe gidildi. Kararlar kapsamında özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatında birden fazla il müdürlüğünü ilgilendiren atamalar gerçekleştirildi.
Sayıştay Savcılığına yapılan atama da kararların öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Milli Emlak Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Akcan, Sayıştay Savcılığı görevine getirildi. Akcan’ın yeni göreviyle birlikte Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılması kararlaştırıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığında yeni görevlendirmeler
Kültür ve Turizm Bakanlığında Bitlis, Mersin, Aksaray ve Samsun’daki il müdürlüklerinde yeni isimler görevlendirildi. Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Osman Fadıl Üner atanırken, Mersin’de mevcut müdürlük görevinde değişikliğe gidildi.
Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay görevden alınırken, yerine daha önce Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Yener Oba atandı. Böylece Mersin’deki il müdürlüğünün yönetiminde yeni bir dönem başladı.
Aksaray ve Samsun’da da il müdürlükleri için yeni atamalar yapıldı. Abdullah Oğuz Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne getirilirken, Süleyman Demirtaş Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirildi.
Milli Eğitim Bakanlığında üst düzey atama
Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar Milli Eğitim Bakanlığındaki bir genel müdürlük kadrosunu da kapsadı. Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü görevine Faruk Berat Akçeşme atandı.
Akçeşme’nin göreve getirilmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığının ilgili genel müdürlüğündeki yönetim kadrosunda değişiklik gerçekleştirildi. Yeni görev dağılımıyla birlikte Akçeşme, bakanlık bünyesinde genel müdür düzeyinde sorumluluk üstlenecek.
Atama kararları yürürlüğe girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararlarla birlikte kamu kurumlarının farklı kademelerinde yeni görev dağılımı oluşturuldu. Sayıştay Savcılığına Ahmet Akcan’ın atanması, Kültür ve Turizm Bakanlığında dört il müdürlüğündeki değişiklikler ve Milli Eğitim Bakanlığındaki genel müdürlük ataması Resmi Gazete’de yayımlanan kararlar arasında yer aldı.
Söz konusu atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.





