Mudanya ilçesi Orhangazi Caddesi’ndeki beş katlı bir apartmanda, insanlık dramı yaşandı. Eşinden boşandıktan sonra sosyal çevresinden kopan ve çocuklarıyla irtibatını kesen 70 yaşındaki Mehmet Sedat G., uzun süredir tek başına yaşadığı dairesinde adeta çöp yığınlarına hapsoldu.

Kötü Kokular Gerçeği Ortaya Çıkardı

Daireden gelen yoğun kötü kokulardan şüphelenen apartman sakinleri, yaşlı adamı da günlerdir görmeyince durumdan endişe etti. Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ayağa kalkamayan ve çöp yığınları arasında mahsur kalan Mehmet Sedat G., 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım çığlığında bulundu.

"Bana Su ve Meyve Suyu Verin"

İhbar üzerine harekete geçen apartman yöneticisi ve görevliler, yaşlı adamın bulunduğu eve girdi. Karşılaşılan manzara karşısında büyük şok yaşayan ekipler, yer yer bir metreye ulaşan çöp yığınlarının arasında yatağa bağımlı halde bekleyen Mehmet Sedat G.’yi buldu. Yaşlı adamın kurtarılmaya çalışılırken kurduğu, "İçim yanıyor ve çok açım. Bana su ve meyve suyu verir misiniz?" cümleleri, yardıma gelenleri duygulandırdı.

Kablodan Kemerle Kurtarıldı

Ekiplerin büyük çaba sarf ettiği kurtarma operasyonunda, yaşlı adamın üzerine önce pantolon giydirildi; ardından kemer bulanamayınca bir kablo yardımıyla desteklenerek evden çıkarılması sağlandı. Ambulansla Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Sedat G.’nin tedavisi devam ederken, hijyenik olmayan şartlardaki çöp evin temizlenmesi için ekipler çalışma başlattı.

Bursa’da istinat duvarı aniden çöktü!
Bursa’da istinat duvarı aniden çöktü!
İçeriği Görüntüle

#Bursa #Mudanya #ÇöpEv #İnsanlıkDramı #SonDakika #SosyalHizmetler #YaşlıBakımı #Haber