Gündem

Üsküdar Belediyesi’nde 860 bin dolarlık rüşvet iddiası: ‘Makam odasında teslim ettim’ diyen müteahhitten şok itiraf!

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yürütülen usulsüzlük ve rüşvet soruşturmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan bir müteahhit, iskan ruhsatı alabilmek için 860 bin dolar rüşveti belediye başkanı Sinem Dedetaş'ın danışmanına elden teslim ettiğini itiraf etti.

Üsküdar Belediyesi'nin yapı ve iskan ruhsatı süreçlerindeki usulsüzlük ve rüşvet iddialarıyla yürütülen soruşturmada çok çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak ifade veren bir müteahhit, iskan ruhsatı alabilmek amacıyla toplam 860 bin dolar rüşveti belediye yönetiminin bilgisi dahilinde elden teslim ettiğini adli makamlara ayrıntılarıyla anlattı.

“Oda Görüşmesinde Rakam Belirlendi” İddiası

İnşaatının iskan ruhsatı süreciyle ilgili olarak Kent AŞ Genel Müdürü Nazım Akkoyunlu ile görüştüğünü belirten müteahhit, ifadesinde kendisinden gayriresmî olarak yaklaşık 25-30 milyon TL civarında bir ödeme talep edildiğini öne sürdü. Görüşmelerin ardından, talep edildiği belirtilen tutarın karşılığı olarak yaklaşık 700-800 bin Amerikan dolarının iki ayrı seferde elden teslim edildiğini ifade eden müteahhit, paranın teslim sürecine ilişkin dikkat çeken ayrıntılar paylaştı.

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı
Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı
İçeriği Görüntüle

İddiaya göre, paranın yaklaşık 300 bin dolarlık bölümü Üsküdar Belediyesi otoparkında, çikolata kutusunu andıran karton bir kutu içerisinde teslim edildi. Kalan miktarın ise Kısıklı’dan Ümraniye yönüne ilerlerken, Çamlıca Şehit Onur Ensar Ayanoğlu İlkokulu’nun yanında bulunan otoparkta spor çanta içerisinde verildiği belirtildi.

"Makam Odasında Elden Teslim Ettim"

Müteahhit, teslim edilen 700-800 bin dolardan Ulaş Meydan'ın ihtiyacı kadar almasını istemesi üzerine yaklaşık 50-100 bin doları kendine ayırdığını, kalan 600-700 bin doları ise parça parça Üsküdar Belediyesi'ndeki makam odasında Ulaş Meydan'a elden teslim ettiğini itiraf etti. Söz konusu rüşvet çarkı ve iddiaların HTS baz kayıtları ile de teyit edildiği öğrenildi.

Kabine Beştepe'de toplanıyor: Terörsüz Türkiye sürecinde yeni dönem mi başlıyor?
Kabine Beştepe'de toplanıyor: Terörsüz Türkiye sürecinde yeni dönem mi başlıyor?
İçeriği Görüntüle

TMSF, Ahbap Derneği’ne bağlı 13 şirkete kayyum olarak atandı
TMSF, Ahbap Derneği’ne bağlı 13 şirkete kayyum olarak atandı
İçeriği Görüntüle

#bursa #bursahaber#ÜsküdarBelediyesi #SinemDedetaş #Üsküdar #İskanRuhsati #Rüşvetİddiası #NazımAkkoyunlu