1976 yılında kurulan Ral Yatırım Holding, finansman imkanlarının daralması ve kısa vadeli nakit akışında yaşanan sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu. Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında 19 Ekim 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet uygulanmasına karar verdi. Kararın açıklanmasının ardından Borsa İstanbul’da işlem gören holding hisseleri de sert düşüş yaşadı.

Mehmet Şimşek açıkladı! Fon krizinde isim isim liste hazırlandı
Mehmet Şimşek açıkladı! Fon krizinde isim isim liste hazırlandı
İçeriği Görüntüle

Mahkemeden 3 aylık geçici mühlet kararı

Ral Yatırım Holding A.Ş. (RALYH), yaşadığı finansman sorunlarının ardından konkordato talebini mahkemeye taşıdı. İcra ve İflas Kanunu kapsamında verilen geçici mühlet kararı, şirketin mali durumunun değerlendirilmesi ve konkordato sürecinin yürütülmesi için hukuki koruma sağlıyor. Holding, mahkeme kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yatırımcılarına bildirdi.

RALYH hisseleri taban fiyata geriledi

Konkordato haberinin ardından Ral Yatırım Holding hisselerinde sert satışlar yaşandı. Borsa İstanbul’da işlem gören RALYH payları, günü yüzde 10 düşüşle 21,78 TL taban fiyattan tamamladı. Yıl içinde 390 TL seviyelerine kadar yükselen hisselerdeki değer kaybı, zirve seviyeye kıyasla yaklaşık yüzde 94,4’e ulaştı.

9,2 milyar TL özkaynak, 3,6 milyar TL kredi borcu

Holdingin KAP açıklamasında, 30 Haziran 2026 itibarıyla özkaynak büyüklüğünün 9,2 milyar TL olduğu belirtildi. Toplam banka kredi borcunun ise 3,6 milyar TL seviyesinde bulunduğu bildirildi. Bu borcun yaklaşık 2,5 milyar TL’sinin, holdingin yüzde 51 pay sahibi olduğu Ral Enerji A.Ş.’ye ait olduğu açıklandı.

Şirket yönetimi, finansman sıkıntısının ortaya çıkmasında ana ortağa yönelik alınan tedbir kararının etkili olduğunu ifade etti. Söz konusu kararın holdingin tüzel kişiliğinden bağımsız olduğu belirtilirken bankaların ve diğer finans kuruluşlarının şirkete yönelik tutumunun finansman imkanlarını daralttığı kaydedildi.

Finansman sıkıntısı nakit akışını etkiledi

Holding tarafından yapılan açıklamada, banka ve aracı kurumlar nezdindeki finansman imkanlarının daralmasının kısa vadeli nakit akışında ciddi sıkışıklığa neden olduğu belirtildi. Kamu projelerindeki finansal iş birliklerinin de bu gelişmelerden etkilendiği aktarıldı. Konkordato başvurusunun, şirket varlıklarını korumak ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Konkordato kararı iflas anlamına gelmiyor

Ral Yatırım Holding yönetimi, mahkemenin verdiği geçici mühlet kararının şirketin iflas ettiği veya tasfiye edildiği anlamına gelmediğinin altını çizdi. Konkordatonun, borçların yeniden yapılandırılması ve şirket faaliyetlerinin devam ettirilmesi amacıyla başvurulan hukuki bir süreç olduğu belirtildi.

Mahkemenin kararıyla başlayan 3 aylık geçici mühlet döneminde holdingin mali durumuna ilişkin değerlendirmeler devam edecek. Şirketin finansman sorunlarını aşmak için atacağı adımlar ve konkordato sürecinin seyri, önümüzdeki dönemde netlik kazanacak.

Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu
Üsküdar Belediyesi Başkan Vekili Muhammed Emin Sarıoğlu oldu
İçeriği Görüntüle

Bursa Milletvekili  Kani Torun AK Parti’ye katıldı! Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
Bursa Milletvekili Kani Torun AK Parti’ye katıldı! Rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı
İçeriği Görüntüle

#bursa #bursahaber