İstanbul’da yürütülen fon soruşturmasında, Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal ve babası Cihan Sütşurup’tan yeni bir hamle geldi. Mal varlıklarına el konulan ve haklarında yakalama kararı bulunan baba-kızın, fondan elde ettikleri kazancı iade etmek istediklerini avukatları aracılığıyla başsavcılığa ilettiği öğrenildi.
TERA fonunda milyarlarca liralık kazanç
Soruşturma dosyasındaki verilere göre Melis Sütşurup Sandal, 2026 yılında TERA TLY fonuna 13 milyar 673 milyon TL yatırırken hesaplarından toplam 15 milyar 793 milyon TL çıkış gerçekleşti. Sandal’ın fondan elde ettiği 2 milyar 355 milyon 287 bin TL kârla gerçek kişiler arasında ilk sırada yer aldığı belirtildi.
Cihan Sütşurup’un ise aynı dönemde fona 3 milyar 707 milyon TL yatırdığı ve 639 milyon 402 bin 912 TL kazanç elde ettiği kaydedildi. Baba-kızın toplam kazancının 2 milyar 994 milyon TL olduğu aktarıldı.
İade süreci için TMSF’ye yönlendirildiler
Günaydın gazetesinden Halit Turan’ın haberine göre, yurt dışında bulunan ve soruşturma kapsamında aranan baba-kızın avukatları, elde edilen kazancı iade etme taleplerini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına iletti. Başsavcılığın avukatları idari ve finansal işlemler için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) yönlendirdiği bildirildi. İade edilecek tutarın nasıl belirleneceği ve sürecin nasıl ilerleyeceğinin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.


