Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, belediyenin mal ve hizmet alımlarına ilişkin ihale süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı ve bu işlemler nedeniyle kamu zararına yol açıldığı iddiaları inceleniyor.
Soruşturma dosyasında ayrıca iş yeri çalışma ruhsatı almak isteyen bazı işletme sahiplerinden mevzuata aykırı şekilde para istendiği, talep edilen ödemeyi yapmayan işletmelerin ruhsat işlemlerinin ise bekletildiği yönündeki ihbarlar da yer alıyor.
Belediye başkan yardımcıları da tutuklananlar arasında
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 39'u tutuklandı. Tutuklananlar arasında Bakırköy Belediye Başkan Yardımcıları Abdülhamit Pehlivan, Arda Karadağ, Nurcan Alan, Ali Rıza Akyüz ve Cemalettin Özdemir'in de bulunduğu belirtildi.
Diğer şüphelilerden 18'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi hakkında da serbest bırakılma kararı verildi. Böylece toplam 24 şüpheli tutuklama talebi dışında serbest kaldı.
Soruşturma, ihale süreçleri ve ruhsat işlemlerine ilişkin iddialar yönünden sürüyor.
#BakırköyBelediyesi #Bakırköy #YolsuzlukSoruşturması




