Osmangazi ilçesindeki bir okulda sınava girmek üzere yola çıkan bir öğrenci, sınav binasına ulaştığında kimliğini düşürdüğünü fark etti. Durumu fark eden öğrenci büyük bir panik yaşarken, okul çevresindeki veliler ve görevliler seferber oldu.
Zamanla Yarış Sonuçsuz Kaldı
Sınav saatinin yaklaşmasıyla birlikte okul çevresinde ve yakınlardaki park alanında yoğun bir arama çalışması başlatıldı. Yapılan anonslara ve tüm gayretli çabalara rağmen kimlik belgesi bulunamadı. Sınav kuralları gereği geçerli bir kimlik belgesi ibraz edemeyen aday, yasal zorunluluk nedeniyle salona alınmadı ve sınava girme hakkını kaybetti.
Türkiye Genelinde Büyük Sınav Maratonu
Bugün Türkiye genelinde milyonlarca genç ter dökerken, Bursa da en çok sınav başvurusu alan iller arasında yer alıyor. Ülke genelinde TYT için 2 milyon 425 bin 560, AYT için 1 milyon 628 bin 200 ve YDT için 203 bin 679 aday katılım gösteriyor. Bursa'da ise on binlerce öğrenci, uzun süredir hazırlandıkları sınavda başarı elde etmek için salonlardaki yerini aldı.
#bursa #YKS2026 #Burshaber #YKS #ÜniversiteSınavı #ÖSYM #SınavHeyecanı #Osmangazi #EğitimHaberleri #Gençlik


