Türkiye'nin yakından takip ettiği şarkıcı Güllü'nün ölümüne ilişkin davada yeni bir gelişme yaşandı. Yalova'nın Çınarcık ilçesinde 26 Eylül 2025'te yaşadığı binanın 6'ncı katından düşerek hayatını kaybeden Güllü'nün ölümüyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması, Yalova 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Davada tutuklu sanık olarak yargılanan Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, yargılama kapsamında yapılan değerlendirmelerin ardından Gülter hakkında müebbet hapis cezası verilmesine karar verdi.
İkinci duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı
Davanın 1 Ekim'de gerçekleştirilen ilk duruşmasında mahkeme salonunda hazır bulunan Tuğyan Ülkem Gülter, 9 Ekim'deki ikinci duruşmaya ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.
Duruşmada kendisini bir kez daha savunan Gülter, hakkındaki suçlamalara ilişkin beyanlarını mahkeme heyetine iletti. İlk duruşmada sanık savunmalarını ve tarafların açıklamalarını değerlendiren mahkeme, sanığın tutukluluk hâlinin devamına karar vermiş ve duruşmayı 9 Ekim tarihine ertelemişti.
Güllü'nün ölümü Türkiye gündeminde geniş yer bulmuştu
26 Eylül 2025'te meydana gelen olayın ardından başlatılan soruşturma ve devamında açılan dava, kamuoyunun yakından izlediği dosyalar arasında yer aldı. Ünlü şarkıcının ölümüne ilişkin yargı sürecinde yaşanan gelişmeler, davanın her aşamasında gündeme geldi.
İkinci duruşmada açıklanan müebbet hapis cezası kararıyla birlikte davada yeni bir aşamaya geçildi.
#bursa #bursahaber



