Bursa Gemlik’te öğrenci yurdu projesinde inşaat çalışmaları hız kazandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçeye kazandırılan 500 öğrenci kapasiteli binada sona yaklaşılırken, tesisin yeni eğitim döneminde öğrencilerin kullanımına sunulması planlanıyor.
Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, yapımı devam eden öğrenci yurdunda incelemelerde bulunarak proje yetkililerinden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. İncelemeye AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar, Gemlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Berkan Atasoy ile Gemlik KYK Müdürü Nevin Zengin de katıldı.
400 günlük projede 500 öğrenci kapasitesi
AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Mehmet Taşar, inşaatın tamamlanma noktasına geldiğini belirterek, projenin 400 günlük çalışma süresi içerisinde ilçeye kazandırılmasının önemine dikkat çekti.
Yeni KYK yurdu, modern yapısı ve geniş kapasitesiyle üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına katkı sağlayacak. Tesisin yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesi hedefleniyor.
Yurtta 122 oda ve sosyal alanlar bulunacak
Gürtaş İnşaat tarafından gerçekleştirilen projede öğrencilerin günlük ihtiyaçlarına yönelik farklı bölümler yer alacak. 500 öğrenci kapasiteli yurt içerisinde dörder kişilik 122 oda bulunacak.
Tesiste ayrıca 150 kişilik konferans salonu, 320 kişilik yemekhane, 6 atölye odası, etüt bölümleri ve çeşitli sosyal alanlar oluşturulacak. Engelli öğrencilerin kullanımına uygun odaların da yer alacağı yapıda, öğrencilerin konforlu bir ortamda barınması amaçlanıyor.
Yurt binasının öğrenci odalarının bulunduğu bloğu zemin ve 3 kat, diğer bölümü ise zemin ve 2 kat şeklinde planlandı.
Gemlik’in öğrenci barınma kapasitesi artacak
Projenin tamamlanarak hizmete girmesiyle Gemlik öğrenci yurdu kapasitesinin önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor.
İlçedeki mevcut KYK yurtlarında 369 kız ve 194 erkek olmak üzere toplam 563 üniversite öğrencisi barınıyor. Yeni 500 kişilik tesisin devreye alınmasıyla Gemlik’teki toplam öğrenci barınma kapasitesinin daha da genişletilmesi hedefleniyor.
#bursa #bursahaber #Gemlik #GençlikveSporBakanlığı