Gemlik Belediyesi, 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS oturumları süresince öğrencilerin konsantrasyonunu bozacak her türlü dış etkene karşı önlem aldı. Belediye tarafından alınan karara göre; sınavların yapılacağı cumartesi ve pazar günleri, sabah 09.00 ile 15.00 saatleri arasında ilçe genelindeki tüm okulların çevresinde gürültüye neden olacak faaliyetler durdurulacak.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan saha denetimlerinde, bölgedeki inşaat sorumluları ve müteahhitler konu hakkında resmi olarak bilgilendirildi. Bu zaman dilimi içerisinde inşaat çalışmaları, yıkım işlemleri, hafriyat taşıma, delici ve kırıcı aletlerin kullanımı ile yüksek sesli müzik yayını kesinlikle yasaklandı.

Başkan Deviren’den Duyarlılık Çağrısı
Sınavın gençler için hayati bir eşik olduğunu vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, alınan kararın gençlerin en verimli şekilde ter dökebilmeleri için tasarlandığını belirtti. Deviren, uygulamanın denetim altında tutulacağını ve yasağa aykırı hareket edenler hakkında Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari işlem yapılacağını hatırlattı.
Başkan Deviren, tüm ilçe sakinlerini bu konuda duyarlı olmaya davet ederek, “Gençlerimizin geleceği bizim önceliğimizdir. Onların sınavda en sakin ortamda bulunmalarını sağlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Tüm adaylarımıza şimdiden başarılar dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.
#bursa #bursahaber#Gemlik #YKS2026 #YKS #GemlikBelediyesi #ŞükrüDeviren #SınavHaftası #Eğitim #Gençlik
