Bursa’nın köklü sağlık merkezlerinden Şehit Yarbay İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin geleceğiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Tarihi Çekirge termal sularıyla bağlantılı şifa geleneği ve 102 yıllık hastane geçmişiyle anılan merkezin Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’ne taşınmasının gündemde olduğu öne sürüldü.
Taşınma halinde hastanenin mevcut 150 yataklık kapasitesinin 60 yatağa düşeceği iddiası, burada tedavi gören hastaların tepkisine yol açtı. Özellikle uzun süreli fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlar, hastanenin sunduğu imkânların korunmasını istiyor.

Çanakkale’den yıllardır tedavi için Bursa’ya geliyor
Hastanede yaklaşık altı yıldır eşinin tedavisi için bulunduğunu anlatan emekli askeri personel Nejdet Turgay, merkezde sunulan hizmetlerden memnun olduğunu belirtti. Çanakkale’de yaşadığını söyleyen Turgay, kentindeki devlet hastanesinin fizik tedavi imkânlarının yetersiz kalması nedeniyle Bursa’ya geldiklerini ifade etti.
Hastanenin odalarından tedavi ekipmanlarına, sağlık çalışanlarının yaklaşımından bakım koşullarına kadar birçok özelliğini beğendiğini dile getiren Turgay, taşınma ihtimaline karşı çıktı. Turgay, kendileri gibi farklı şehirlerden gelen hastalar için hastanenin önemli bir sağlık merkezi olduğunu vurguladı.
“Kapatmak yerine yatak sayısını artırmalılar”
Hastanede gördüğü tedavinin ardından yeniden yürümeye başladığını belirten Ahmet Dinçol da merkezin kendisi için taşıdığı öneme dikkat çekti. Tedavi öncesinde yürümekte ve konuşmakta zorlandığını anlatan Dinçol, hastanedeki rehabilitasyon sürecinin ardından önemli ilerleme kaydettiğini söyledi.
Tedavisinin devamı için yılda iki kez hastaneye yatması gerektiğini belirten Dinçol, mevcut yatak kapasitesinin dahi ihtiyacı karşılamakta zorlandığını savundu. Hastanenin kapatılması yerine eksiklerinin giderilmesini ve kapasitesinin artırılmasını isteyen Dinçol, ekonomik imkânları sınırlı olan hastaların da nitelikli sağlık hizmetine erişebilmesi gerektiğini dile getirdi.
Dinçol, hastanenin mevcut yerinde hizmet vermeye devam etmesini istediğini belirterek alternatif olarak kapanan Çekirge Devlet Hastanesi’nin değerlendirilmesini önerdi.

Muş’tan Bursa’ya tedavi için geliyor
Hastaneden yararlanmak için Muş’tan Bursa’ya geldiğini anlatan Çetin Özkan da taşınma ihtimaline tepki gösterdi. Dört yıldır tedavi amacıyla hastaneye gidip geldiğini belirten Özkan, yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdikten sonra burada tedavi gördüğünü ifade etti.
Tedavi sürecinde önemli ilerleme kaydettiğini anlatan Özkan, hastanenin kendisi ve benzer sağlık sorunları yaşayan birçok kişi için önemli bir merkez olduğunu söyledi. Özkan, farklı şehirlerden hastaların da yararlandığı hastanenin taşınmaması yönündeki talebini dile getirdi.
Hastanenin geleceği hastaları endişelendiriyor
Bursa’da uzun yıllardır fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan hastanenin taşınması ve yatak kapasitesinin azaltılması iddiaları, tedavisi devam eden vatandaşlarda kaygıya neden oldu. Hastalar, merkezin mevcut hizmetlerinin korunmasını, ihtiyaçların giderilmesini ve kapasitenin artırılmasını talep ediyor.
Taşınma ve yatak kapasitesine ilişkin iddialar hastaların açıklamaları üzerinden gündeme gelirken, hastanenin geleceğine yönelik sürecin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
#Bursa #AskeriHastane #ŞehitYarbayİlkerÇelikcanHastanesi

