Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 21 Ağustos’ta meydana gelen ve iki kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Yalçın Öz ile Olgun Yıldız’ın yaşamını yitirdiği, cip sürücüsü Gülçin Yeni’nin ise yaralandığı kazaya ait güvenlik kamerası kayıtları ile olayın ardından vatandaşlar tarafından çekilen cep telefonu görüntüleri dava dosyasına girdi.
Kaza, Çalı Mahallesi Ahıska Caddesi’nde meydana geldi. Yalçın Öz yönetimindeki otomobil, Alaaddinbey Caddesi’ne dönüş yaptığı sırada Gülçin Yeni’nin kullandığı cip ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil savrulup sürüklenirken cip de yol kenarında park halinde bulunan iki araca çarptı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde otomobilde bulunan Yalçın Öz ile Olgun Yıldız’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Cip sürücüsü Gülçin Yeni ile yanındaki Yağmur Y. ise kazada yaralandı. İki çocuk babası Öz ile bir çocuk babası Yıldız’ın aynı firmada güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları ve firmanın başka bir tesisini kontrol etmek üzere yola çıktıkları sırada kazanın meydana geldiği öğrenildi. İki kişinin cenazeleri, Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından toprağa verildi.

“Alkolün etkisinin geçtiğini düşünüyordum”
Kazanın ardından hastanede tedavi gören Gülçin Yeni, tedavisinin tamamlanmasının ardından verdiği ifadede kazadan yaklaşık iki saat önce alkol aldığını söyledi. Yeni, alkolün etkisinin geçtiğini düşündüğünü belirterek seyir halindeyken önündeki otomobilin tali yola dönmek için önüne çıktığını, fren yapmasına rağmen duramadığını savundu.
Kazanın ardından iki kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu ifade eden Yeni, Yalçın Öz’ün dönüş sırasında sinyal vermediğini de öne sürdü.

Sürücü 11 Eylül’de tutuklandı
Hastanedeki tedavisinin ardından adliyeye sevk edilen Gülçin Yeni, 11 Eylül’de tutuklandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame ise Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
İddianamede Yeni’nin kaza sırasında 1.09 promil alkollü olduğu belirtildi. Sanık hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıl 8 aydan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaza anı kameraya yansıdı
Dava dosyasına giren güvenlik kamerası görüntülerinde Yalçın Öz’ün kullandığı otomobilin dönüş yaptığı sırada Gülçin Yeni’nin kullandığı cip ile çarpıştığı görülüyor. Kazanın ardından vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerde ise yaralı haldeki Yeni’nin sağlık ekiplerine aracının durumunu sorduğu ve cep telefonuyla ilgilendiği anlar yer alıyor.
Olgun Yıldız’ın kardeşi Barış Yıldız ise ağabeyinin hayatını kaybettiğini emniyette öğrendiklerini belirterek yaşadıkları acıyı anlattı. Yıldız, alkollü araç kullanarak insanların hayatını tehlikeye atan kişilerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Sinyal tartışması dava dosyasına yansıdı
Yıldız ailesinin avukatı Özgür Coşkun da kazaya ilişkin görüntüleri incelediklerini belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. Coşkun, kazadan yaklaşık iki saat sonra yapılan ölçümde Gülçin Yeni’nin 1.09 promil alkollü olduğunun tespit edildiğini söyledi. Kamera kayıtlarında cipin hızlı seyrettiğinin görüldüğünü öne süren Coşkun, aracın hızına ilişkin kesin değerlendirmenin bilirkişi incelemesiyle ortaya çıkacağını ifade etti.
Kazanın ardından çekilen görüntülerde Yeni’nin telefonuyla mesajlaştığını ve sağlık görevlisine aracının durumunu sorduğunu belirten Coşkun, bu görüntülerin de dosyada bulunduğunu aktardı.
Yeni’nin ifadesinde Yalçın Öz’ün dönüş sırasında sinyal vermediğini savunmasına karşılık Coşkun, kamera kayıtlarında Öz’ün kullandığı otomobilin sinyal verdiğinin görüldüğünü söyledi. Kazadaki kusur oranlarının ise yapılacak bilirkişi incelemesinin ardından netleşmesi bekleniyor.
İki kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yargılama süreci devam ediyor.
#bursa #bursahaber
