Bursa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinlikler, yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesinde organize edilen programda vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşadı.

Kutlamalar, Gökdere Meydanı’ndan Yıldırım Belediyesi Bayrak Alanı’na gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Yağmura aldırış etmeyen Bursalılar, güzergâh boyunca bayram heyecanına ortak oldu.

Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Whatsapp Image 2026 10 28 At 21.41.09 (3)

Şahin Biba’dan Cumhuriyet mesajı

Yürüyüşün ardından sahneye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba, yağışlı havaya rağmen alanı dolduran vatandaşlara teşekkür etti. Cumhuriyet Bayramı’nın ortak bir gurur ve heyecanla kutlandığını belirten Biba, Bursa’yı daha güçlü bir geleceğe taşımak için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Biba, konuşmasında Cumhuriyet’e sahip çıkma kararlılığına vurgu yaparak tüm vatandaşların bayramını kutladı.

Yıldırım Kaymakamı Metin Esen de Cumhuriyet’i Türk milletinin yazdığı bir destan olarak nitelendirirken, bu destanın hep birlikte yazılmaya devam ettiğini söyledi.

Bursa’da Küçükbalıklı İtfaiyesi karşısında araçlar çarpıştı
Bursa’da Küçükbalıklı İtfaiyesi karşısında araçlar çarpıştı
İçeriği Görüntüle

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise gençlere seslenerek geleceğin Türkiye’sinde bilim ve teknoloji alanlarında öncü rol üstlenmeleri gerektiğini dile getirdi.

Whatsapp Image 2026 10 28 At 21.41.09 (1)

Ferhat Göçer’den Bursaspor marşı sürprizi

Cumhuriyet Bayramı programı, sevilen sanatçı Ferhat Göçer’in konseriyle devam etti. Bayrak Alanı’nda toplanan vatandaşlar, Göçer’in seslendirdiği şarkılara eşlik ederek gece boyunca bayram coşkusunu yaşadı.

Konserin en dikkat çeken anlarından biri ise sanatçının Bursaspor için özel olarak bestelediği marşı seslendirmesi oldu. Bursaspor marşıyla alandakilere sürpriz yapan Göçer, kutlamalara farklı bir heyecan kattı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen program dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Vekili Şahin Biba’ya teşekkür etti.

Whatsapp Image 2026 10 28 At 22.18.35

Bursa’da kutlamalar 29 Ekim’de de devam edecek

Bursa’daki Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, 29 Ekim Perşembe günü düzenlenecek programlarla sürecek. Gün kapsamında çeşitli sergi açılışları gerçekleştirilecek.

Kutlamaların akşam bölümünde ise saat 18.00’de Tayyare Kültür Merkezi önünden Millet Bahçesi’ne kortej yürüyüşü düzenlenecek. Saat 19.23’te başlayacak Berkay konseriyle Bursa’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu devam edecek.

Ferhat Göçer’in Bursa konserinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı
Ferhat Göçer’in Bursa konserinde Cumhuriyet coşkusu yaşandı
İçeriği Görüntüle

BursaRay, tramvay ve otobüslerde ücretsiz ulaşım başladı
BursaRay, tramvay ve otobüslerde ücretsiz ulaşım başladı
İçeriği Görüntüle

Bursa’da Küçükbalıklı İtfaiyesi karşısında araçlar çarpıştı
Bursa’da Küçükbalıklı İtfaiyesi karşısında araçlar çarpıştı
İçeriği Görüntüle

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin uluslararası ağı genişliyor
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin uluslararası ağı genişliyor
İçeriği Görüntüle

#Bursa #CumhuriyetBayramı #29Ekim