Bursa’da toplu taşıma kullanacak vatandaşları ilgilendiren düzenlemenin tarihi belli oldu. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) tarafından gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları nedeniyle T3 Tramvay Hattı’nda 11 Ekim 2026 Pazar günü sefer güzergâhı değişecek.
Planlama kapsamında Çınarönü ile Gökdere arasındaki hatta tramvay işletimi yapılmayacak. Çalışmalar süresince ulaşım tamamen durmayacak; Gökdere ile Zafer arasındaki bölümde seferler gün boyunca devam edecek.
Tramvay seferleri hangi duraklar arasında yapılacak?
Pazar günü uygulanacak düzenlemeyle T3 hattının yalnızca belirli bir bölümü hizmet dışı kalacak. Çınarönü-Gökdere güzergâhında yolculuk yapmak isteyenler, bu kesimde tramvay seferlerinin gerçekleştirilmeyeceğini göz önünde bulundurmalı.
Gökdere-Zafer arasında seyahat edecek yolcular ise tramvay hizmetinden yararlanabilecek. Düzenlemenin 11 Ekim Pazar günü boyunca geçerli olması planlanıyor.
Bursa’da toplu taşıma kullanacaklara uyarı
T3 tramvay hattını kullanmayı planlayan vatandaşların, yolculuk öncesinde güzergâh değişikliğini dikkate alması gerekiyor. Özellikle Çınarönü ve Gökdere arasındaki durakları kullanacak yolcuların alternatif ulaşım seçeneklerini değerlendirmesi önem taşıyor.
BUSKİ’nin altyapı çalışmaları nedeniyle yapılacak düzenleme kapsamında, güncel sefer bilgileri ve ulaşım duyurularının takip edilmesi de yolculuk planlamasını kolaylaştırabilir.
#bursa #bursahaber
