Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek gıda ürünlerinin tespit edilmesi amacıyla sürdürdüğü denetimler kapsamında Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki bir depoya girdi. Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Osmangazi İlçe Tarım Müdürlüğü personeliyle birlikte depoda kapsamlı inceleme gerçekleştirdi.
Depoda hijyen kurallarına aykırı koşullar tespit edildi
Yapılan kontrolde zeytin, zeytinyağı, salça, salamura yaprak, turşu ve hurma gibi çok sayıda gıda ürününün uygun olmayan koşullarda saklandığı belirlendi. Depodaki ürünlerin önemli bir bölümünün küflendiği görülürken, ambalajlarda ürünlere ilişkin etiket, son tüketim tarihi ve işletme numarasının bulunmadığı da tespit edildi.
Denetim sırasında deponun ruhsatsız şekilde faaliyet gösterdiği de ortaya çıktı. Halk sağlığı açısından risk oluşturduğu değerlendirilen ürünlerle ilgili işletme hakkında gerekli yasal süreç başlatıldı.

Tonlarca gıda imha edildi
İncelemelerin ardından sağlıksız koşullarda muhafaza edildiği belirlenen yaklaşık 6 bin 500 kilogram gıda ürünü depodan çıkarıldı. Zeytin, zeytinyağı, salça, salamura yaprak, turşu ve hurmadan oluşan ürünler, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kamyonlara yüklenerek imha edildi.
Gerçekleştirilen müdahaleyle birlikte tüketilmesi halinde vatandaşların sağlığını tehlikeye atabilecek ürünlerin piyasaya ulaşmasının önüne geçildi.

İşletme hakkında yasal işlem başlatıldı
Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü İş Yeri ve Çevre Sağlığı Denetim Karakolu Gıda Teknikeri Serhat Day, vatandaşlardan gelen şikâyet üzerine depoda denetim yaptıklarını belirtti. Day, inceleme sırasında işletmenin ruhsatsız faaliyet gösterdiğinin tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade etti.
Depoda bulunan gıdaların hijyenik olmayan şartlarda muhafaza edildiğini aktaran Day, ürünlerin önemli bölümünde küflenme görüldüğünü söyledi. Ayrıca ambalajlarda etiket, son tüketim tarihi ve işletme numarası bulunmadığının belirlendiğini kaydeden Day, Tarım Müdürlüğü ekipleriyle yürütülen ortak çalışma sonucunda ürünlerin toplandığını ve imha edildiğini belirtti.
Osmangazi Belediyesi, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik denetimlerin 7 gün 24 saat sürdürüleceğini ve halk sağlığını riske atabilecek işletmelere yönelik kontrollerin devam edeceğini bildirdi.


#bursa #bursahaber

