İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yeni Mahalle’de sürdürülen üst yapı çalışmaları kapsamında Sude Sokak’taki 64 araçlık ücretsiz otoparkı tamamlayarak kullanıma açtı. Bölgede devam eden düzenlemeleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Mahalle genelinde yürütülen yatırımların ihtiyaçlara göre şekillendirildiğini belirten Taban, temmuz ayında Yeni Mahalle’de 11 sokakta asfalt ve tretuvar çalışması gerçekleştirildiğini, bunun yanı sıra 4 farklı noktada otopark düzenlemesi yapıldığını ifade etti.

Sude Sokak’ta Asfalt Çalışması Sürüyor
Yeni düzenlemenin yanı sıra Sude Sokak’ın asfaltlanması da devam ediyor. BUSKİ ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulama, 7 metre genişliğindeki ve yaklaşık 350 metre uzunluğundaki güzergâhı kapsıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem araç trafiğinin hem de mahalle içi ulaşımın daha düzenli hale gelmesi hedefleniyor.
64 Araçlık Alan Hazırlandı
Tamamlanan ücretsiz otopark 1550 metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Uygulama kapsamında yaklaşık 1100 metrekare parke taşı kullanılırken, 550 metre uzunluğunda bordür döşendi.

Bölgenin sosyal ve çevresel görünümüne katkı sağlamak amacıyla alana 19 ağaç da dikildi. Ağaçların büyümesiyle birlikte otopark alanının daha yeşil ve kullanışlı bir görünüme kavuşması bekleniyor.
Çalışmalar Ağustos Ayında Tamamlandı
Haziran ayının sonunda başlayan Yeni Mahalle otopark çalışması, ağustos ayının ilk günlerinde tamamlandı. Belediye ekiplerinin yürüttüğü uygulamayla mahalle sakinlerinin araç parkı ihtiyacına yönelik kalıcı bir alan oluşturulurken, BUSKİ’nin asfalt çalışmasının da tamamlanmasıyla Sude Sokak’ın daha modern bir ulaşım aksına dönüşmesi amaçlanıyor.

İnegöl Belediyesi, bölgede sürdürülen altyapı ve üstyapı yatırımlarının kurumlar arası koordinasyon içerisinde devam ettiğini belirterek, tamamlanan otoparkın mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.
#bursa #bursahaber #İnegölBelediyesi


