Bursa’nın Keles ilçesinde ormanlık alanda yükselen dumanlar üzerine ekipler harekete geçti. Kemaliye ile Yazıcıbaşı mahalleleri arasındaki bölgede çıkan yangın için çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek sağlanıyor.
Dumanları gören vatandaşlar ihbarda bulundu
Yangın, saat 11.50 sıralarında Kemaliye ile Yazıcıbaşı mahalleleri arasındaki ormanlık alanda meydana geldi. Bölgede dumanların yükseldiğini fark eden vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarın ardından ekipler kısa sürede bölgeye yönlendirildi.
Ekipler bölgeye sevk edildi
Yangına müdahale için Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı 2 araç ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait 5 araç bölgeye gönderildi. Yangının büyümesini önlemek ve kontrol altına almak amacıyla bir yangın söndürme helikopteri de çalışmalara dahil edildi.
Söndürme çalışmaları devam ediyor
Ormanlık alandaki yangına karadan müdahale sürerken, ekiplerin çalışmalarına helikopterle havadan destek veriliyor. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin bölgedeki müdahalesi devam ediyor.
Yangının çıkış nedeni ve ne kadar alanın etkilendiği henüz netlik kazanmazken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bölgedeki gelişmeleri anlık olarak takip ediyor.
#bursa #bursahaber
