Yangın, Büyükorhan ilçesine bağlı Piribeyler Mahallesi’nin Mazlumlar mevkisinde çıktı. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip yönlendirilirken, alevlerin kontrol altına alınması için çalışmalar kısa sürede başlatıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 3 araçla çalışmalara destek verirken, BUSKİ tarafından da 2 su tankeri bölgeye gönderildi.
Havadan müdahale sürüyor
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yangınla mücadelede görev alıyor. Çalışmalarda 2 helikopter ve 7 arazöz kullanılırken, söndürme faaliyetlerinin hem havadan hem de karadan devam ettiği bildirildi.
Yangının büyüme ihtimaline karşı çevre illerden de destek ekipleri bölgeye yönlendirildi. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından arazöz ve su ikmal araçları gönderilirken, Balıkesir ve Çanakkale’den havalanan 2 yangın söndürme uçağı da çalışmalara katıldı.
Evlerin çevresinde tedbir artırıldı
Alevlerin yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Ekipler, yangının çevredeki evlere sıçramaması için yoğun şekilde çalışma yürütürken, yerleşim alanlarının çevresindeki gelişmeler de yakından takip ediliyor.
Bölgeye dozer sevk ediliyor
Söndürme çalışmalarında ekiplerin ilerleyişini kolaylaştırmak amacıyla iş makinelerinden de yararlanılıyor. Bu kapsamda Orhaneli’de bulunan bir dozerin acil olarak yangın bölgesine gönderilmesi için Bursa Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü ile koordinasyon sağlandı.
Yangına ilişkin çalışmalar Bursa Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi tarafından takip edilirken, ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
#Bursa #Büyükorhan #OrmanYangını #Yangın #Piribeyler #İtfaiye #OrmanBölgeMüdürlüğü #BursaHaber #YangınSöndürme




