Bursa’da uzun süren yaz tatilinin ardından öğrenciler yeniden okullarına kavuştu. 2026-2027 eğitim öğretim yılının ilk ders zili bugün çalarken, kent genelinde 2 bin 71 okulda eğitim başladı.
Yeni eğitim yılında Bursa’da 598 bin 863 öğrenci ders başı yaparken, 40 bin 699 öğretmen de görevlerinin başına döndü.
Bursa trafiğinde beklenen yoğunluk oluşmadı
Okulların açılmasıyla birlikte sabah saatlerinde özellikle okul çevrelerinde ve ana arterlerde trafik yoğunluğu yaşanması bekleniyordu. Ancak günün erken saatlerinde kent genelinde korkulan tablo ortaya çıkmadı.
Veliler ve öğrencilerin yola erken çıkması, trafik akışının daha dengeli ilerlemesine katkı sağladı. Servis araçlarının da sabah saatlerinde öğrencileri okullara bırakmasının ardından dönüş güzergahlarına geçmesiyle ulaşımın büyük ölçüde normal seyrettiği görüldü.
Bursa trafiğinin en yoğun noktalarından biri olan Acemler Kavşağı’nda da dikkat çeken bir yoğunluk yaşanmadı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden daha fazla aracın geçtiği bilinen bölgede sürücüler yollarına rahat şekilde devam etti.
Kavşaktaki sakin trafik görüntüleri dron ile de görüntülendi.
Bursa’da yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim görecek
Kent genelinde yeni eğitim öğretim yılında toplam 2 bin 71 okulda eğitim verilecek. Bu okullarda yaklaşık 600 bin öğrenci eğitim alırken, 40 bin 699 öğretmen öğrencilerin eğitiminden sorumlu olacak.
Okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum programı 7 Eylül’de başlamıştı. Bugün itibarıyla ise Bursa’daki tüm öğrenciler için yeni eğitim öğretim yılı resmen başladı.
Ara tatil ve yarıyıl tatili tarihleri belli
Öğrencilerin 2026-2027 eğitim öğretim yılı içerisindeki ilk ara tatili 16-20 Kasım 2026 tarihleri arasında yapılacak.
Yarıyıl tatili ise 25 Ocak-5 Şubat 2027 tarihleri arasında uygulanacak. İkinci ara tatil dönemi 8-12 Mart 2027 olarak belirlendi.
2026-2027 eğitim öğretim yılı, 25 Haziran 2027 Cuma günü sona erecek.
#Bursa #BursaHaberleri #OkullarAçıldı #Eğitim #EğitimÖğretim #BursaTrafik #Acemler #Öğrenci #Öğretmen


