Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı nedeniyle anlamlı bir etkinliğe imza attı. Nilüfer ilçesinde bulunan FSM Camii’nde Cuma namazı çıkışında kurulan özel stantlarda, vatandaşlara taze aşure ikram edildi. Etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“Aşure Paylaşmanın ve Bereketin Simgesidir”
Etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Vekili Şahin Biba, Muharrem ayının manevi atmosferine dikkat çekti. Kültürel değerlerin korunmasının önemini vurgulayan Biba, “Kadim geleneğimizi bugün burada sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aşure, sadece bir tatlı değil; birlik, beraberlik ve bereket demektir. Bu ayın tüm ülkemize ve şehrimize huzur getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ise vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, bu geleneksel etkinliğin organize edilmesinde emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini iletti.

Bursa Genelinde 28 Farklı Noktada Dağıtım
Bursa’nın dört bir yanında birlik mesajları veren etkinlikler, planlanan takvim doğrultusunda genişleyerek devam edecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında 17 ilçeyi kapsayan geniş bir program hazırladı. Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz tarihine kadar il genelindeki 28 farklı noktada vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirilerek, paylaşma kültürünün pekiştirilmesi hedefleniyor.
#Bursa #BursaBüyükşehirBelediyesi #ŞahinBiba #DavutGürkan #MuharremAyı #Aşure #BirlikVeBeraberlik #BursaEtkinlik #GelenekselLezzetler

