Bursa’nın Karacabey ilçesinde 18 yaşındaki Gökçe Alkan’ın hayatını kaybetmesinin ardından adalet çağrısı için yürüyüş düzenlendi. Genç kızın ailesinin yanı sıra avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte, Gökçe Alkan için adalet talebi dile getirildi.
Karacabey Stadyumu önünde başlayan yürüyüş, Heykel Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Güzergâh boyunca sloganlar atan katılımcılar, olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasını ve hukuki sürecin titizlikle yürütülmesini istedi. Yürüyüş sırasında emniyet ekipleri de güzergâh boyunca güvenlik önlemleri aldı.
Gökçe Alkan 3 Ekim gecesi hayatını kaybetti
Olay, 3 Ekim 2026 tarihinde saat 22.00 sıralarında Karacabey ilçesine bağlı Güngörmez Mahallesi’ndeki ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 18 yaşındaki Gökçe Alkan ile 24 yaşındaki erkek arkadaşı Mustafa B. otomobille bölgeye gitti.
İkili arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından bıçaklı saldırıya uğrayan Gökçe Alkan, olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından mahalleye gelen Mustafa B.’nin vatandaşlardan yardım istediği öğrenildi.
Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheli, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şüphelinin tedavisinin sürdüğü belirtilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Avukatlar hukuki sürecin takipçisi olacak
Yürüyüşün ardından Gökçe Alkan’ın avukatları Ahat Şanlı ve Asil Köker, basın açıklaması yaptı. Avukatlar, genç kızın ölümüne ilişkin soruşturmayı ve devamındaki yargılama sürecini sonuna kadar takip edeceklerini belirtti.
Şüphelinin yargılama sonunda en ağır cezayı alması için üzerlerine düşen hukuki sorumlulukları yerine getireceklerini ifade eden avukatlar, adalet arayışını sürdüreceklerini vurguladı. Açıklamada, soruşturma ve yargı sürecinin yakından izleneceği mesajı verildi.

Yürüyüş İstiklal Marşı ile sona erdi
Heykel Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden etkinlik, avukatların basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Gökçe Alkan’ın ailesine destek vermek için bir araya gelen vatandaşlar, genç kızın ölümüne ilişkin adalet taleplerini yineledi.
Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlanan yürüyüşün ardından aile ve avukatları, hukuki sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.
#bursa #bursahaber

