Olay, İnegöl Hamidiye Mahallesi Suyolu Cami Sokak’ta bulunan üç katlı bir apartmanda yaşandı. Çocuğunu okula götürmek üzere sokaktan geçen Gülsüm Hallı, apartmanın yağmur suyu tahliye borusundan gelen kedi sesini fark etti.
İlk etapta yoluna devam eden Hallı, çocuğunu okula bıraktıktan sonra aynı bölgeye yeniden geldi. Sesin devam ettiğini fark eden kadın, ilk olarak yavru kedinin bir otomobilin altında olabileceğini düşündü.

Çevrede yaptığı kontrolde sesin yağmur suyu gider borusundan geldiğini belirleyen Hallı, yavru kedinin borunun içerisinde sıkıştığını fark etti. Bunun üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yardım talebinde bulundu.
İtfaiye ekipleri boruyu söktü
İhbarın ardından olay yerine Bursa itfaiyesi ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaptıkları incelemeyle yavru kedinin bulunduğu noktayı tespit etti.
Merdiven kullanarak gider borusuna ulaşan itfaiye görevlileri, kedinin sıkıştığı bölüme müdahale edebilmek için borunun bir kısmını söktü. Yapılan çalışmanın ardından minik kedi bulunduğu yerden çıkarılarak güvenli şekilde kurtarıldı.

Yavru kedi kurtarma operasyonu, çevrede bulunan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
“Kurtarılınca çok mutlu oldum”
Kedinin kurtarılmasının ardından büyük sevinç yaşayan Gülsüm Hallı, yaşananları anlattı. İlk duyduğu sesin ardından çocuğunu okula bıraktığını, daha sonra aynı yere dönerek kedinin hâlâ ses çıkardığını fark ettiğini belirten Hallı, yardım çağırdığını söyledi.
Hallı, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdiğini ve kısa süre sonra gelen itfaiye ekiplerinin kediyi kurtardığını ifade etti.
Kedinin kurtarılmasıyla rahatladığını belirten Hallı, ekiplerin çalışma sırasında büyük çaba gösterdiğini dile getirdi.

Minik kedi borudan çıkarıldı
İnegöl’de yavru kedi kurtarma operasyonu, itfaiye ekiplerinin gider borusunu açarak hayvana ulaşmasıyla başarıyla tamamlandı. Olay, çevredeki vatandaşların da dikkatini çekerken, minik kedinin mahsur kaldığı yerden çıkarılması bölgede kısa süreli hareketliliğe neden oldu.
#bursa #bursahaber




