Tekstil sektöründeki 20 yıllık tecrübesini kendi işine aktaran girişimci Sibel Zeybek, Bursa'da hayata geçirdiği atölye ile uluslararası pazarda başarılara imza atıyor. Devlet teşvikleri sayesinde üretim kapasitesini artıran Zeybek, ağırlıklı olarak kadın çalışanlardan oluşan 16 kişilik ekibiyle ev tekstilinden pet ürünlerine kadar geniş bir yelpazede imalat yapıyor.
Çin'in Pazarını Türkiye'ye Taşıdılar
Atölyede yatak alezi, köpek yatağı, mutfak önlüğü, çanta ve nevresim gibi çeşitli ürünler imal ettiklerini belirten Zeybek, üretimin önemli bir kısmını ihraç ettiklerini kaydetti. ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya ve Yunanistan gibi ülkelere ürün gönderdiklerini belirten girişimci, daha önce ABD'li bir firmanın Çin'den tedarik ettiği alez siparişini kendi atölyelerinde üreterek ABD'ye gönderdiklerini söyledi. Bu başarıyla Çin pazarından pay aldıklarını ifade eden Zeybek, aylık 15 bin parça üretim kapasitesine ulaştıklarını dile getirdi.
Kadın İstihdamına Destek
İŞKUR iş birliğiyle daha önce hiç tecrübesi olmayan kadınlara atölyede eğitim vererek meslek sahibi yaptıklarını vurgulayan Zeybek, artan talepler doğrultusunda kapasiteyi büyütmeyi ve daha fazla kadını iş hayatına kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
#Bursa #İnegöl #KadınGirişimci #Tekstil #İhracat #KOSGEB #İŞKUR #Ekonomi #Haber





