Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir’de tarımsal üretimin devamlılığını desteklemek ve çiftçilerin sulama suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Alaylı Mahallesi’nde yürütülen proje kapsamında, mevcut sulama göletine yeni bir kaynaktan su aktarılması planlanıyor.

Yağışların azalması ve sulama ihtiyacının artması nedeniyle bölgede yaşanan su sıkıntısına çözüm getirmesi beklenen çalışma, üreticilerin suya erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yenisehirde 595 Dekar Tarim Arazisinin 1574694 468349 1793002779 436 X750

Evkaya Deresi’nden gölete su taşınacak

Alaylı Mahallesi’ndeki sulama göleti, 240 bin metreküplük su depolama kapasitesine sahip. Ancak mevcut su kaynaklarının tarımsal sulama talebini karşılamakta yetersiz kalması üzerine yeni bir iletim hattı için çalışma başlatıldı.

Bursa’da askerlik yapacak gençlere destek müjdesi!
Bursa’da askerlik yapacak gençlere destek müjdesi!
İçeriği Görüntüle

Proje kapsamında Evkaya Deresi üzerine bir bent yapılacak. Dereden alınacak su, toplam 5 bin 664 metre uzunluğundaki boru hattıyla Alaylı Sulama Göleti’ne ulaştırılacak. Sistem aracılığıyla gölete saniyede yaklaşık 25 litre su aktarılması hedefleniyor.

595 dekar arazinin sulanması hedefleniyor

Çalışmanın tamamlanmasıyla Yenişehir’deki 595 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacının karşılanması öngörülüyor. Projenin, özellikle kuraklık nedeniyle üretimde güçlük yaşayan çiftçilere destek sağlaması ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunması bekleniyor.

Alaylı Mahalle Muhtarı Kadir Çevik, bölgede hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu, hayvanların yem ihtiyacının da tarımsal üretimle karşılandığını belirtti. İklim değişikliği ve kuraklık nedeniyle göletteki suyun sulama için yeterli olmadığını ifade eden Çevik, çalışmanın tamamlanmasının bölge açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Bursa Yenisehir De 595 Dekar Tarim Arazisinin Sulama Suyu Ihtiyaci Karsilanacak 1793002774 238 Large

Üreticiler ve mahalle sakinleri projeden umutlu

Mahalle sakinleri, sulama imkânlarının güçlendirilmesinin ekilemeyen veya yeterince değerlendirilemeyen arazilerin yeniden üretime kazandırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Özellikle gençlerin tarımsal faaliyetlere yönelmesi ve toprağın ekonomik potansiyelinden yararlanması açısından projenin önem taşıdığı belirtildi.

Bursa genelinde altyapı yatırımları sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde altyapı çalışmalarına da devam ediyor. Belediyenin paylaştığı verilere göre BUSKİ ekipleri eylül ayında 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirdi.

Aynı dönemde 27 bin 500 metrekare parke kaplama ile 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapıldı. Ayrıca 6 bin metreden fazla dere temizliği gerçekleştirildi.

Yenişehir’deki sulama projesiyle birlikte tarımsal üretimin ihtiyaç duyduğu su kaynaklarının güçlendirilmesi ve çiftçilerin kuraklık karşısındaki koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atama! Daire başkanı belli oldu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yeni atama! Daire başkanı belli oldu
İçeriği Görüntüle

Bursa Büyükşehir Belediyesi siber güvenlik için harekete geçti
Bursa Büyükşehir Belediyesi siber güvenlik için harekete geçti
İçeriği Görüntüle

Bursa Büyükşehir’den yeşil alan hamlesi! 6 ayda dikkat çeken artış
Bursa Büyükşehir’den yeşil alan hamlesi! 6 ayda dikkat çeken artış
İçeriği Görüntüle

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 500 milyon TL'lik dev krediye onay!
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 500 milyon TL'lik dev krediye onay!
İçeriği Görüntüle

#Bursa #Yenişehir #BursaBüyükşehirBelediyesi #BUSKİ