Bursa sanayisinin köklü kuruluşlarından Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş., üretim tesislerinde yeni bir sistemin devreye alınması için hazırlık yapıyor. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, yatırım çalışmaları kapsamında Çelikhane ve Haddehane ünitelerinde geçici üretim duruşuna gidilecek.
1970 yılından bu yana faaliyet gösteren şirket, otomotivden savunma sanayisine, yenilenebilir enerjiden makine imalatına kadar farklı sektörlere çelik ve parça tedarik ediyor.
Üretim 8 iş günü duracak
Çemtaş'ın açıklamasında, “Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi” yatırımının montaj ve entegrasyon işlemleri nedeniyle 2 Kasım ile 11 Kasım 2026 tarihleri arasında üretime ara verileceği bildirildi.
Söz konusu duruşun 8 iş günü süreceği belirtilirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından ilgili ünitelerde yeni sistemin devreye alınması planlanıyor.
Satışlar ve denge çubuğu üretimi etkilenmeyecek
Şirket, yatırım nedeniyle gerçekleştirilecek geçici üretim arasının faaliyetler üzerinde olumsuz bir sonuç oluşturmasının beklenmediğini açıkladı.
KAP bildiriminde, planlı duruşun satış hacmine ve denge çubuğu üretim süreçlerine olumsuz etkisinin olmayacağı ifade edildi. Böylece yatırım çalışmaları sürerken şirketin bu alanlardaki faaliyetlerinin devam etmesi öngörülüyor.
8,25 milyon euroluk yatırım devreye alınıyor
Üretime verilen aranın arkasında, Çemtaş'ın haddeleme teknolojisini geliştirmeye yönelik yatırımı bulunuyor. Şirket, 21 Ağustos 2025 tarihinde Almanya merkezli KOCKS GmbH & Co. KG ile Hassas Ölçü Haddeleme Sistemi için anlaşma imzalamıştı.
8,25 milyon euro değerindeki yatırımın 2026 yılının son çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Kasım ayında gerçekleştirilecek geçici üretim duruşu da sistemin montaj ve entegrasyon aşamasının bir parçası olarak uygulanacak.
#Bursa #Çemtaş #BursaSanayi #Sanayi #Otomotiv #SavunmaSanayisi

