Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet kullanıcılarını hedef alan organize bir suç örgütüne yönelik düğmeye bastı. İznik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen geniş kapsamlı takip sonucunda, sahte e-ticaret platformları üzerinden "kolay kazanç" vaadiyle insanları mağdur eden çete takibe alındı. Teknik ve fiziki takiplerin ardından Bursa merkezli 7 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda suç şebekesi kıskıvrak yakalandı.

7 İlde Eş Zamanlı Şafak Operasyonu
İstanbul, Bilecik, Denizli, Muğla ve Ankara gibi farklı şehirleri kapsayan operasyonlarda, şüphelilerin ikametgahlarında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Ele geçirilen 28 cep telefonu, onlarca SIM kart ve bilgisayar sistemleri, örgütün geniş bir ağ üzerinden nitelikli dolandırıcılık faaliyeti yürüttüğünü kanıtladı. İznik İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan 11 zanlıdan 7'si, mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

MASAK Verileri İncelemeye Alındı
Bilişim suçları kapsamında yapılan derinlemesine incelemelerde, örgütün kontrolündeki hesaplarda 1 milyar 27 bin liralık şüpheli işlem hacmi tespit edildi. MASAK ve HTS kayıtlarının titizlikle analiz edildiği süreçte, mağduriyet yaşayan vatandaşların şikayetlerini ilgili savcılıklara iletmeleri istendi. Yetkililer, internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcıları, güvenilir olmayan sitelere karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.
#bursa #bursahaber #bursasondakika #iznik #niteliklidolandırıcılık #bursailjandarmakomutanlığı





