Jandarma ekipleri, DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Bursa dahil 22 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda düzenlenen baskınlarda, terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen 59 şüpheli yakalandı.
Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ile il jandarma komutanlıklarının yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Bursa’nın yanı sıra Adana, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İstanbul, Kayseri, Mersin ve Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 22 ilde gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda adreste arama yapıldı.
DEAŞ’a finansman ve propaganda tespiti
Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin faaliyetlerine ilişkin yürütülen incelemelerde, zanlıların terör örgütüne maddi kaynak sağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin, örgütle bağlantılı kişiler ve sözde yardım kuruluşları aracılığıyla finans akışına katkıda bulundukları belirlendi.
Güvenlik güçlerinin incelemelerinde, zanlıların sosyal medya hesapları ve dijital platformlar üzerinden DEAŞ propagandası yaptığı da ortaya çıkarıldı. Operasyonların, örgütün finans kaynaklarının ve propaganda faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.
Adreslerde dijital materyaller ele geçirildi
Jandarma ekiplerinin baskın düzenlediği adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyal ele geçirildi. İncelemeye alınan materyallerin, şüphelilerin faaliyetlerinin aydınlatılması amacıyla değerlendirileceği belirtildi.
İçişleri Bakanlığı, terör örgütlerine, bu yapıların finans kaynaklarına ve propaganda faaliyetlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi. Bakanlık ayrıca operasyonda görev alan jandarma personelini ve adli makamları tebrik etti.
#bursa #bursahaber

